Turska osudila 25 novinara zbog sudjelovanja u vojnom puču

Foto: Twitter

TURSKI sud osudio je 25 novinara na zatvorske kazne zbog navodnog pomaganja mreži optuženoj za organiziranje propalog vojnog puča u srpnju 2016., prenijeli su turski mediji.
 
Ugledni novinar Murat Aksoy osuđen je na 25 mjeseci zatvora zbog pomaganja terorističkoj organizaciji Fetullahist (FETO), dok je pod istom optužbom pjevač i kolumnist Atilla Tas osuđen na 37 mjeseci zatvora.
Još jedanaest novinara osuđeno je na po šest godina i tri mjeseca zatvora zbog članstva u terorističkoj organizaciji, dok je 12 njih osuđeno na kaznu od po sedam godina i šest mjeseci zatvora. Jedna osoba oslobođena je svih optužbi.
 
Vođa puča nalazi se u SAD-u
 
"Uvijek sam govorio da vjerujem u pravosuđe. Nisam se slagao i to je sve što sam učinio. Ukoliko je neslaganje u ovoj zemlji zločin, onda sam kriv" rekao je Tas.
 
Osuđeni novinari uglavnom su radili za novine Zaman koje je Vlada ugasila zbog povezanosti s mrežom muslimanskog propovjednika Fethullaha Gülena koji se nalazi u SAD-u, a smatra ga se glavnim organizatorom vojnog puča u Turskoj.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.