Trump ima ozbiljne probleme s vjetrenjačama: Nikad nisam razumio vjetar

Ilustracija: EPA

AMERIČKI predsjednik Donald Trump često tvrdi da je stručnjak za pojedina pitanja. 

Od hvalisanja generalskim sposobnostima do tvrdnji kako politiku poznaje bolje od ikoga, činilo se kako Trump vjeruje da je stručnjak za sve.

"Nikad nisam razumio vjetar"

Ipak, pojavila se tema o kojoj Trump ne zna ništa. Vjetar. 

Naime, Trump je rekao da je proučavao vjetrenjače više nego itko koga poznaje. 

“Nikada nisam razumio vjetar. Znate, znam dosta o vjetrenjačama. Bučne su. Ubijaju ptice. Želite vidjeti groblje ptica? Odite ispod vjetrenjače. Vidjet ćete više ptica nego u cijelom životu”, rekao je Trump. 

Trump je govorio o Green New Dealu koji su predstavili demokrati, a tom je prilikom progovorio i o izvorima obnovljive energije. 

“Uglavnom su napravljene u Kini i Njemačkoj”, rekao je Trump o 57.000 vjetrenjača raspoređenih širom SAD-a. 

"Proizvode ih u plamenu"

“Proizvode ih u strašnom plamenu. Plinovi se dižu u atmosferu. Znate da imamo svijet, je li tako? Dakle, svijet je malen u usporedbi sa svemirom. Dakle, strašne, strašne količine plamena i svega”, rekao je o vjetrenjačama. 

“Govorite o ugljikovom otisku, plinovima koji idu u zrak, zar ne? Bilo da je to u Kini, Njemačkoj… Sve ide u zrak. To je naš zrak, njihov zrak, svačiji, zar ne”, govorio je Trump. 

Nije jasno što je točno mislio, no ovo nije prvi put da je govorio o vjetrenjačama. Jednom je prilikom, naime, rekao da njihova buka uzrokuje rak. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.