Trovanje britanskog para: "Možda su došli u kontakt s ostacima otrova od napada na ruskog špijuna"

Screenshot: Twitter

BRITANSKI istražitelji izjavili su da je par otrovan novičokom vjerojatno žrtva pokušaja ubojstva bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala.

Dawn Sturgess (44) i Charles Rowley (45) otrovani su novičokom, istim nervnim otrovom kojim su u ožujku napadnuti bivši ruski špijun Sergej Skripal i njegova kći Julija.

>>Par u Engleskoj otrovan novičokom, otrovom od kojeg je stradao bivši ruski špijun

>>Što dosad znamo o trovanju para u Engleskoj?

>>Velika Britanija od Rusije traži detalje nakon trovanja novičokom: "Žrtve nisu bile mete"

Istražitelji su izjavili kako smatraju da je par slučajno došao u kontakt s novičokom koji je korišten u pokušaju ubojstva Sergeja Skripala.

Sturgess i Rowley su u kritičnom stanju u bolnici u Salisburyju, istom mjestu gdje su liječeni Skripalovi. Još uvijek nije jasno kako su došli u kontakt s novičokom.

"Moguće je da su došli u dodir s otrovnim predmetima korištenima u napadu na Skripalove"

BBC je jučer objavio da istražitelji smatraju da je par došao u kontakt s ostacima otrova korištenog u napadu na Skripalove. Britanski ministar sigurnosti Ben Wallace je izjavio:

"Pretpostavljamo da je par žrtva prethodnog napada, ili nekog drugog napada, ali nije bio izravna meta. Međutim, ta pretpostavka može se promijeniti. Policija radi na pronalaženju dokaza. Ne znamo što se sve dogodilo prije, tijekom i poslije pokušaja ubojstva Skripalovih."

BBC-jev stručnjak za sigurnost Gordon Corera izjavio je: "Najvjerojatnije je par došao u kontakt s ostacima otrova od napada na Skripalove. Moguće je da su došli u dodir s otrovnim predmetima korištenima u napadu, koji su odbačeni u obližnji park." Policija je upozorila stanovnike da ne diraju odbačene predmete u Salisburyju te operu odjeću i predmete koje su imali sa sobom ako su se kretali tim područjem za vrijeme novog napada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.