Trostruka tragedija za britanski par: Izgubili jednu kćer, a zbog neizlječive bolesti izgubit će još dvije

BRITANSKI par koji je zbog teške bolesti već izgubio trogodišnju kćer, suočen je s teškom zadaćom prihvaćanja istine da će se ubrzo morati oprostiti i od druge dvije kćeri, kojima je također dijagnosticiran isti smrtonosni genetski poremećaj, donosi Daily Mail.

Riječ je o Leighovom sindromu, nasljednom poremećaju koji uzrokuje teška oštećenja u mozgu i živčanom sustavu, poput epilepsije. Lijek zasad ne postoji, metode liječenja su limitirane, a očekivana životna dob oboljelih je tri godine nakon uspostave dijagnoze.

Craig i Adele jednu su kćer izgubili početkom ovog mjeseca, a sad svoju pažnju moraju okrenuti prvenstveno prema petogodišnjoj Jasmine, koja ne može hodati ni govoriti, ima potpuno narušeni imunološki sustav i teške napade epilepsije.

Najmlađa kći, sedmomjesečna Jade, zasad još ne pokazuje karakteristične simptome ove teške bolesti, ali su bolnički testovi pokazali da i ona pati od istog sindroma.

Suočeni s neminovnošću da će tijekom nekoliko sljedećih godina ostati i bez druge dvije djevojčice, Craig i Adele sad najveću bitku vode s vremenom.

"Živimo doslovno dan za dan. Djeca odu na spavanje, a ujutro smo već u njihovim sobama spremni na nove izazove, ali smo zahvalni što su još uvijek s nama", zaključio je Craig.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.