Tragedija kod općine Petrijanec: Dvoje djece upalo u jarak pun vode i utopilo se

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U ROMSKOM naselju kod Strmca Podravskog u općini Petrijanec, od čega jedan dio naselja spada pod Donje Vratno i drugu općinu, smrtno je stradalo dvoje djece, starosti 2 i 3 godine.

Okolnosti i detalji događaja još nisu poznati. Očevid i istraga su u tijeku.

Neslužbeno se doznaje kako su se djeca igrala kraj rupe pune vode. U tu su rupu i upala te se u njoj utopila.

Na mjestu događaja zamjenica županijskog državnog odvjetnika

Matko Murić, policijski službenik za odnose s javnošću PU varaždinske, za Index je u 21 sat kazao kako će više informacija o uzroku stradavanja biti dostupno po završetku očevida.

"Trenutno nešto više o uzroku ne možemo reći, očevid je u tijeku. Provodi ga na mjestu događaja zamjenica županijskog državnog odvjetnika, a nakon kraja očevida izdat ćemo i priopćenje za javnost", kazao je Murić za Index.

U 23.20 sati PU varaždinska je o slučaju objavila i priopćenje za medije, koje u nastavku prenosimo u cijelosti.

Djeca se igrala bez nadzora

"Danas, 2. svibnja oko 17 sati Operativno komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu da je u mjestu Donje Vratno nesretno stradalo dvoje djece. Utvrđeno je da su djeca starosti 2 i 3 godine. Po dojavi su na mjesto događaja izašli djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije te je liječnik kod istih konstatirao smrt. Na mjesto događaja izašla je zamjenica Županijske državne odvjetnice koja je u suradnji sa policijskim službenicima obavila očevid.

Očevidom je utvrđeno da su se djeca igrala bez nadzora nedaleko iza obiteljske kuće i upala u nezaštićenu jamu u kojoj se nalazila veća količina vode te su smrtno stradali.

Po nalogu zamjenice Županijske državne odvjetnice tijela su prevezena u Opću bolnicu Varaždin gdje će se obaviti medicinska obdukcija. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti događaja", zaključuje se u priopćenju.

Pali u jamu na bivšem deponiju smeća?

U romskom naselju kažu da su se utopila dva dječaka koja su pala u jamu punu vode. Sumještanin djece za varazdinski.hr je kazao kako je riječ o utapanju.

"To su dva bratića. Igrali su se i nekako su pali u jamu na bivšem deponiju smeća. Ta se jama napunila vodom jer je padala kiša. Duboka je, kako su mi rekli, oko metar do metar i pol", kaže Eduard Oršuš.

Do tragedije je došlo u popodnevnim satima, a djeca su pronađena oko 19 sati.

Zdenko Oršuš, koji se nalazio na mjestu tragedije, kazao je kako su to bila djeca od njegovog bratića i sestrične.

"Hitna je pokušala reanimirati jedno dijete"

"To su djeca od mojeg bratića i moje sestrične. Djeca su se igrala kod nekog kanala kojeg je iskopala Općina Petrijanec i najvjerojatnije su pala unutra. Susjed je uočio dijete kako pluta, skočio, izvukao ga van, i onda uočio i drugo dijete. Jedno je bilo mrtvo, a drugo je hitna pokušala reanimirati", kazao je Zdenko.

Prema onome što je ispričao, odgovornost za tragediju je i na Općini Petrijanec, koja je naručitelj radova na mjestu gdje se tragedija dogodila, i koja je, prema njegovom mišljenju, trebala osigurati mjesto izvođenja radova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.