Tonči Burić uhićen u Zagrebu nakon 10 mjeseci bijega

Foto: FAH

TONČI BURIĆ, koji je u Splitu optužen zbog dva premlaćivanja, uhićen je jučer u Zagrebu po tjeralici koja je raspisana nakon njegovog bijega.

U travnju prošle godine priveden je, ali je nakon ispitivanja pušten jer Državno odvjetništvo nije odmah zatražilo istražni zatvor nego tek naknadno. Navodno su bili u pitanju nekakvi tehnički problemi, što pomalo čudi jer Buriću ovo svakako nije bilo prvo privođenje. U svakom slučaju, nakon što je pritvor zatražen, ispao je problem jer je Burić dao petama vjetra.

Napali usred bijela dana u središtu Splita

Burić je zajedno sa Nandijem Teklićem, sinom pokojnog Kerumovog savjetnika Bare Teklića, u listopadu prošle godine optužen za napad od 6. travnja. Usred bijela dana u središtu Splita u Starčevićevoj ulici nedaleko od hotela President napali su 32-godišnjaka. Izvukli su ga iz automobila te izudarali rukama, nogama, drškom noža i revolverom. 

Burić se, pak, tereti i da je četiri dana prije teško ozlijedio Mladena V. ispred noćnog kluba na Smrdečcu.

Teklić je proveo nešto više od mjesec dana u bijegu. Uhićen je svega stotinjak metara od splitske Palače pravde i sjedišta policije u stanu člana obitelji. Patrola ga je zamijetila na balkonu, a akcija hvatanja uslijedila je nakon dolaska pojačanja. Teklić nije bio najspremniji za predaju. Pokušao je preko balkona pobjeći u drugi stan, no nije daleko stigao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.