Tomo Jelić: Bajić je tjelohranitelj korupcije, a stranke su hostese

"GLAVNI državni odvjetnik Mladen Bajić je tjelohranitelj korupcije u Zagreb i u Hrvatskoj, a političke stranke su joj hostese", kazao je danas Tomo Jelić objavljujući danas svoju kandidaturu za zastupnika Skupštine Grada Zagreba.

On je desničar, branitelj, vojni invalid, razočarani HDZ-ovac i jednako razočarani zastupnik Hrvatskog bloka Ivića Pašalića u zagrebačkoj skupštini, ali i zasigurno jedan od najvećih i najdirektnijih "zviždača" koji su ikada prodefilirali hrvatskom politikom.

Politika je jedino mjesto u kojemu "zviždači" zapravo ne bi ni trebali postojati, ali kada je situacija naopaka i kada je ono što bi trebalo biti javno - skriveno, uskakao bi Jelić. 

Zaslužio je tako ovu (ne)slavnu etiketu jer je svojom neograničenom energijom sve godine kopao po svim odlukama Grada Zagreba, kontrolirao ih i upućivao ih na dvije glavne adrese: medijima i Državnom odvjetništvu.

"Nije cirkusant" pa se ne natječe za gradonačelnika

Zahvaljujući njemu, otkrivena je afera "Nanbudo", zbog koje je podignuta optužnica protiv HNS-ovca Srećka Ferenčaka i Petra Turkovića, koji su zemljište namijenjeno izgradnji centra za invalide prodali "Konzumu" Ivice Todorića. Otkrio je i aferu "Krašograd", jednu od najtamnijih mrlja Bandićeve vladavine - zamjenu atraktivnih gradskih parcela za neupotrebljive privatne terene i to preko fiktivnih firmi.

Kako je promijenio više stranaka u svom političkom vijeku te se odlučio sve ih odbiti od sebe, kao što je i više puta je hodočastio u Državno odvjetništvo kako bi im objasnio tko je tu kriv za kriminal, može se reći da su njegovi dojmovi u najmanju ruku relevantni.

Kaže i da se ne želi natjecati za mjesto gradonačelnika jer "nije cirkusant". Želi biti zastupnik jer Zagrebu trebaju promjene i zato što u minulom mandatu Skupštine "nije bilo oporbe". O "drukanju" gradske uprave novinarima kaže:

"Ja samo smatram da javno mora biti ama baš sve što ne ugrožava sigurnost i interese države", zaključuje Jelić.

A.B.
Foto: Novi list

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.