Tomašević: Nova vodoopskrbna mreža stajat će dvije milijarde kuna

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

ZAGREBAČKI gradonačelnik Tomislav Tomašević je, nakon puknuća magistralnog cjevovoda, izjavio da će se vodoopskrbna mreža u Zagrebu mijenjati sljedećih šest godina, što će stajati dvije milijarde kuna.

"Trebamo mijenjati cijelu vodoopskrbnu mrežu, a to ne možemo preko noći", rekao je Tomašević nakon sindikalnog susreta u Tvornici, upitan za jutrošnje puknuće cjevovoda u Zagrebu.

Dodao je da se radi o drugom puknuću u godinu dana. Prvo je puklo u Selskoj, a sada na križanju Strojarska-Držićeva, a oba su cjevovoda iz 60-ih godina prošlog stoljeća i potrebno ih je zamijeniti.

"Otkad smo na vlasti, bilo je oko 200 milijuna kuna investicija u vodoopskrbnu mrežu, a iz Fonda solidarnosti retroaktivno ćemo povući za već popravljene cijevi dodatnih 60 milijuna kuna", rekao je Tomašević.

Istaknuo je da će sljedećih šest godina trajati promjena zagrebačke vodoopskrbne mreže, što će stajati čak dvije milijarde kuna.

O suradnji s novim ministrom

Očekuje da će Zagreb do kraja godine povući još stotinjak milijuna kuna iz EU fondova te je najavio da će na tu temu zatražiti sastanak s novim ministrom gospodarstva Davorom Filipovićem.

Bez obzira na njihove okršaje tijekom prošlogodišnje kampanje za lokalne izbore, Tomašević ističe da njih dvojica, s obzirom na nove funkcije, "moraju raditi za javni interes" što, kaže, znači i dobru suradnju.

"Dobra suradnja nema alternative", poručio je.

Ponovo je istaknuo i da otkaz u Holdingu nije dobilo 400 ljudi, kako navode mediji, nego je stotinjak ljudi prihvatilo premještaj, a stotinjak ih se dobrovoljno odlučilo otići uz otpremninu.

"Tako da zapravo govorimo o 200 ljudi. U isto vrijeme, samo u vrtićima smo zaposlili novih 440 ljudi, a trenutno su nam otvoreni natječaji za zapošljavanje u ZET-u i u vatrogascima", rekao je Tomašević.

U povodu 1. maja, istaknuo je da je cilj zaštititi radnička prava u gradskim tvrtkama i u potpunosti eliminirati nesigurni agencijski rad.

Tomašević je rekao i da će moguće povećanje cijena komunalnih usluga ovisiti o inflaciji i drugim poskupljenjima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.