Todorić učenicima u Zagorju održao predavanje pa usput nahvalio novu vlast

Foto: Zagorje International

IVICA Todorić danas je u Bedekovčini održao govor pred učenicima zavšrnih razreda srednje škole.

"Iako sam u svojevrsnom “sukobu interesa”, da komentiram novog premijera, vjerujem da će nova Vlada s stručnim premijerom donijeti nešto pozitivno. Ministar vanjskih poslova u pet je dana obišao pola Europe i dobro je da smo time pokazali da smo za sve otvorena i prijateljska zemlja. Investicije, novo zapošljavanje i potrošnja glavni su temelju smjera u kojem mora ići nova Vlada, jer se tako puni proračun. To nam je jedini put", rekao je predsjednik uprave Agrokora Ivica Todorić u srednjoj školi za 40-ak učenika završnih razreda te škole za zanimanje poljoprivredni tehničar, cvjećar i vrtlar u Bedekovčini gdje je održao predavanje, javlja Zagorje International.

Ravnatelj škole Todorića je predstavio kao čovjeka koji je počeo s uzgojem cvijeća u stakleniku na 1200 četvornih metara, a danas zapošljava 60.000 ljudi.

"Danas sam ovdje, da vam to kažem i potaknem vas jer vi ste naša budućnost. U Agrokor je u zadnjih deset godina u hrvatsku poljoprivredu uloženo 5,2 milijarde kuna, a da nismo imali ni kune profita na uloženo. No, naše parcele danas su dvostruko produktivnije od drugih. Danas plaćamo 800 milijuna kuna PDV-a državi na proizvode koje proizvedemo u Agrokoru, a prije našeg preuzimanja su te firme istovremeno državi plaćale samo 100 milijuna kuna. Država ima svoju odgovornost, da napravi svu potrebnu infrastrukturu kako bi se zapuštena zemlja mogla obrađivati, a od svega je najbitnija komasacija, jer na malim parcelama ne možemo biti konkurentni ni Europi, a kamoli Americi", objašnjavao je Todorić prisutnima.

Na upit o ministru financija koji dolazi iz Agrokora rekao je da ga poznaje kao kvalitetnog komunikatora dodavši kako se on nikad osobno nije petljao u politiku.

Na predavanju u Bedekovčini u prvim redovima bili su i čelnici Krapinsko – zagorske županije na čelu s županom Željkom Kolarom koji je otkrio kako je prije predavanja s Todorićem razgovarao o investiranju Agrokora u ovu županiju.

Ne poznaje novog premijera

Todorić je u razgovoru za N1 televiziju rekao kako ne poznaje novog premijera.

"Ne poznam osobno našega premijera, no sve ono što sam čuo, što vidim i što se dešava, ja mislim da će to biti za Hrvatsku nešto pozitivno i dobro", rekao je.

"Što se tiče proračuna, ne trebamo dvoumiti da se treba raditi to što će se raditi. Mislim da je bitiniji onaj dio procesa da se stvarno otvore investicije, da se stvarno napravi nova zaposlenost, da se stvarno digne potrošnja koja bi onda punila državni budžet i država ne bi trebala oduzimati, dapače onda i davati. To je pravi cilj, to je ono što je Agrokor uvijek radio , to je jedini ispravni put i ja se nadam da će ova vlada tim putem ići", komentirao je najave nove Vlade.

Kaže da su za njega najvažnije investicije, zaposlenost i potrošnja, a to znači, kaže Todorić, da treba potaknut dolazak investitora što će rezultirati smanjenjem nezaposlenosti.

"Mi nećemo riješiti pitanje da mi smanjimo plaće ljudima nego da ih povećamo i to mora bit naš cilj. I to mora biti strateški zadatak ove vlade i svih nas zajedno", rekao je.

"Činjenica da je ovog puta bio pozvan jedan naš suradnik u ekipu, ja osobno o tom čovjeku mislim sve najbolje.

Što nam je važno: da smo mi svi okupljeni oko istog problema. Naš sadašnji ministar financija, a koliko vidim i premijer, guverner, da su svi zajedno za stolom i rješavaju probleme i zadatke koji su pred nama. Mislim da je naš ministar financija jedan odličan komunikator, da je sa svima dobar i da će dati doprinos tom timu", nahvalio je Todorić novu vlast, a posebno ministra vanjskih poslova Mira Kovača rekavši da je on u nekoliko dana proputovao pola Europe da otvori Hrvatsku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.