Thompson: Naravno da ću u Splitu pjevati Čavoglave. Nisam u Kolindinoj kampanji

Foto: Pixsell/Marin Tironi

UOČI koncerta koji će se 4. kolovoza održati na splitskoj Rivi, dan prije obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti, Marko Perković Thompson je na konferenciji za medije na pitanje novinara komentirao kampanju za predsjedničke izbore: "Nisam aktivan, niti je tko tražio od mene da mu dam potporu, niti ja sudjelujem pa ne znam koliko sam uopće kompetentan govoriti o predsjedničkim kandidatima, gdje će dolaziti, hoće li doći na moj koncert ili nečiji drugi."

Thompson je kazao da ne zna hoće li predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović doći na taj koncert. "Nikakve povezanosti nema kad se radi o predizbornoj kampanji između mene i bilo kojih kandidata, zasad", izjavio je, kako prenose Vijesti.hr RTL-a.

Ikona desničara pritom kaže: "Ne bavim se politikom, niti političkom scenom, ni strančarenjem. Kroz pjesme govorim o temama kojima sam ja okupiran, a to su obitelj, ljubav prema domovini, obitelji, prijateljima."

Nedopušteno znakovlje

Thompson tvrdi da nema političku stranku i da nije politički aktivan te dodaje: "Ne znam koliko netko ima pravo politizirati i stavljati u kontekst politike moje nastupe, pa i moje pjesme."

Što se tiče znakovlja fašističkog režima na njegovim koncertima, Thompson odgovara da on uvijek poziva svoje gledatelje i obožavatelje da ako već imaju potrebu nositi neka znakovlja, "neka nose znakovlje hrvatske pobjedničke vojske" i dodaje da "ako ste primijetili, zadnjih godina nedopuštenog znakovlja nije bilo.''

''Ni policija više ne piše prijave''

"Teško prihvaćam nepravdu i proganjanja, pojedini mediji i politike pokušavaju kompromitirati mene kao osobu i glazbenika i naravno da me to smeta, to je teška kleveta i velika uvreda meni kao čovjeku. S tim se nosim, Bog mi daje snagu, još uvijek imam te snage i još ću uvijek moći stvarati i skladati svoje pjesme", zaključio je Thompson.

O izvođenju pjesme Čavoglave koja započinje ustaškim pozdravom ''Za dom spremni'', Thompson je odgovorio: ''Naravno da ću na koncertu pjevati Čavoglave. To je pjesma koja je i iz Domovinskog rata, pjesma o mojim prijateljima, suborcima i ona ni o čemu nije sporna. Ona je svjedok vremena, svjedok kad se stvarala hrvatska država. I svi oni koji su tada pratili Čavoglave i druge naše pjesme iz Domovinskog rata su svjedoci istine. Dakle, pjesma Čavoglave dan danas budi sjećanja na Domovinski rat, dane kada smo stvarali hrvatsku državu. Ona ne krši nikakav zakon, to ste vidjeli i kroz ove godine kad je ona bila proganjana, a ni policija više ne piše nikakve prijave.''

400.000 kuna

Nije želio odgovoriti na pitanja o cijeni koncerta ni o honoraru. Među ostalim je rekao: "Ne znam je li dovodite u pitanje smijem li ja raditi i zarađivati."

Njegov menadžer Denis Pletikosa je rekao da je potpisan ugovor da Grad Split izdvoji 400.000 kuna plus PDV.

"U sklopu tih sredstava odlučili smo napraviti najveću moguću produkciju i organizaciju koncerta. Međutim, ugovor, osim produkcije i osiguranja, ima puno stavki koje su uključene u taj novac", rekao je Pletikosa.

Jedan od inicijatora Thompsonova koncerta na splitskoj Rivi Mirko Ramljak zahvalio je splitskom gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari i splitsko-dalmatinskom županu Blaženku Bobanu na potpori da se u sklopu obilježavanja  Oluje hrvatskome i splitskom puku "pokloni koncert najdomoljubnijega hrvatskog pjevača".
 
Predsjednik splitske HVIDR-e Mladen Šiško je istaknuo da će se - kad je riječ o sigurnosti na tom koncertu na Rivi - angažirati dovoljan broj redara i zaštitara.
 
"Očekujemo da ovaj koncert bude festival domoljublja, ljubavi i zajedništva", poručio je Šiško, koji je i voditelj osiguranja koncerta. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.