Nastavlja se teror poreznika: S kuglicama sladoleda bježe bez računa da bi mogli zatvarati kafiće

Foto: zupcica.hr

INSPEKTORI Porezne uprave RH koji borave na dubrovačkom području u posljednjih su dvadesetak dana izdali oko petnaestak rješenja o zatvaranju ugostiteljskih objekata, najčešće zbog neizdavanja fiskalnih računa. No, slučajevi s dubrovačkog područja uistinu su bizarni, a jedan od njih objavio je lokalni portal dubrovackidnevnik.hr.

Uvjeravala bez uspjeha da je račun izdan

"U noći otvorenja Dubrovačkih ljetnih igara oko 1:30 sati u slastičarnu „Gossip“ u vlasništvu predsjednika Ceha dubrovačkih ugostitelja Stjepana Perića ušao sredovječni muškarac i zatražio kuglu sladoleda. Zaposlenica mu je stavila traženu kuglu u kornet i pružila sladoled, uzela novčanicu od 10 kuna te se okrenula prema kasi kako bi izdala račun. No u međuvremenu kupcu više nije bilo traga. Zaposlenica je stavila račun na pult i nastavila raditi svoj posao i nakon nekog vremena sve račune bacila u koš. Nakon toga se kupac vratio, naravno u ruci držeći službenu iskaznicu i optuživši je kako mu nije izdala fiskalni račun" objavio je dubrovackidnevnik.hr.

Zaposlenica je bezuspješno inspektora uvjeravala kako mu je račun izdan, a kako bi dokazala svoje tvrdnje, sporni račun potražila je u košu od smeća te ga pokazala inspektoru. On je navodno priznao kako se radi o računu za njegovu kuglu sladoleda, a sve su također zabilježile i nadzorne kamere u lokalu. Inspektor je bez obzira na to izdao rješenje o zatvaranju objekta. Ipak, vlasnik je nakon uvida u sadržaj videozapisa kamera, uvjeren u nedužnost svoje djelatnice i postupanja objekta, jučer regularno otvorio slastičarnu, a ispostavi Porezne uprave je najavio žalbu u zakonskom roku od 5 dana.

Drskost inspektora

"Kako doznajemo, ovaj posljednji slučaj nije jedini. Inspektor se također u jednom objektu pretvarao kao gost koji može platiti samo s eurima, jer nema kuna. Nakon što mu je to odbijeno, nastavio je kumiti, moliti i tražiti da ipak plati eurima, sve dok mu pokušaj iskorištavanja nečijeg izlaska u susret na taj način nije 'urodio plodom.'", navodi isti izvor.

U Dubrovniku se sve glasnije mogu čuti razne priče o drskosti inspektora i načinu na koji zapravo nagovaraju ugostitelje na počinjenje prekršaja, iako je jasno kako samo rade svoj posao, ali cilj ne opradvdava uvijek i sredstvo, zaključuje se u članku Dnevnika.

Isti slučaj i u Župi dubrovačkoj

Na području Dubrovnika danas je zapečaćen još jedan ugostiteljski objekt, a riječ je o caffe baru Vertigo koji se nalazi u Srebrenom. Naime, vlasnik Drago Krmek tvrdi da se njima dogodilo gotovo isto  kao što se to dogodilo u slučaju slastičarnice "Gossip"
 
"Poreznik je kao običan kupac zatražio sladoled te je ne sačekavši da mu se preda ispisani račun ili da ga uzme s pulta vitrine sa sladoledom na koju je ostavljen, poreznik je bez oklijevanja produžio pored vitrine u unutrašnjost objekta i pokazao svoju službenu iskaznicu te odmah rekao kako nije dobio račun. Sramota je kako se to ponašaju, kao da smo mi najveći državni kriminalci. Tvrdim: državu nismo oštetili ni jednu jedinu lipu jer je ispisan i izdan fiskalni račun" ogorčeno je za Dubrovački vjesnik opisao događaj koji je doveo do pečečenja objekta vlasnik Drago Krmek.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.