Teretni brod i 33 člana posade nestali u Bermudskom trokutu

Screenshot: Google maps

TERETNI brod El Faro i njegovih 33 člana posade nestali su pokraj otoka Crooked Island na Bahamima tijekom uragana Joaquin, koji već danima uzrokuje probleme u dijelovima SAD-a. Mjesto na kojem je nestao brod područje je Bermudskog trokuta, piše news.com.au.

Prije nego što je nestao, teretni je brod trpio veliku količinu vodu, dok je američka obalna straža izvijestila da su njihovi zrakoplovi na pučini uočili prsluke za spašavanje, kolutove, razne spremnike, naftnu mrlju i jedan brodski kontejner.

Dosad još nema potrebe da se zaista radi o ostacima teretnog broda El Faro. U potragu se uključila i američka ratna mornarica te američko razno zrakoplovstvo. Traže 224 metara dugi brod oko Crooked Islanda.

El Faro je krenuo prema Puerto Ricou iz Jacksonvillea u Floridi 29. rujna, u fazi kad je uragan Joaquin još uvijek bio na razini tropske oluje. Brodom je putovalo 28 Amerikanaca te pet Poljaka.

Brod je prevozio teret, a nestao je pod naletima vjetra koji se kretao i do 209 kilometara na sat te valova visine 9 metara.

Vlasnik broda je tvrtka TOTE Maritime Puerto Rico, a ista je objavila da je brodu odobrena plovidba. Tvrde da je posava više nego dobro opremljena za scenarij promjenjivih vremenskih uvjeta.

Obitelji nestalih članova i dalje traže odgovore na pitanje zašto je brodu dozvoljena plovidba u samo središte oluje. Iz TOTE-a su im poručili da ne smiju biti obeshrabreni pronalaskom prsluka i pojaseva za spašavanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.