Tenzije na barikadama: Na kosovske Srbe sinoć ispaljeno nekoliko rafala

NOĆ na Kosovu obilježio je incident u selu Zupče, gdje je na Srbe koji su dežurali na barikadi ispaljeno nekoliko rafala iz automatskog oružja, javio je Blic.

Rafali su, nešto prije 21 sat, ispaljeni iz pravca sela Košutova, a srpski mediji nagađaju kako je uzrok pucnjave revolt Albanaca koji su zbog postavljanja barikada ostali blokirani. Nasreću, u pucnjavi nitko nije ozlijeđen.

Nakon sinoćnje pucnjave, kosovska policija započela je stalne patrole u nacionalno mješovitim sredinama na sjeveru Kosova, javlja B92.  Istovremeno su vojnici KFOR-a ušli u sjevernu Mitrovicu. Jedno oklopno vozilo međunarodnih snaga parkirano je ispred zgrade suda u tom gradu.

Barikade postavljaju kriminalne grupe koje podržava Vlada Srbije

I dalje su blokirani svi pravci koji sa sjevera Kosova vode prema Srbiji, te lokalni Srbi ne dopuštaju pripadnicima Eulexa, KFOR-a i albanskim policajcima da se njima kreću. Sve barikada se pojačavaju kamenjem i šljunkom, pa čak i betonom.

Prištinski mediji jutros navode kako "kriminalne grupe koje imaju podršku Vlade Srbije betonirale barikadu u selu Rudare u općini Zvečan". List Koha Ditore navodi da je na cestu bačeno 25 kubika betona, i to kamionima jednog od vođe organiziranog kriminala na sjeveru, Zvonka Veselinovića. Što se tiče pucnjave u Zupču, Kosovari nisu spremni preuzeti odgovornost, veće je glasnogovornik Kosovske policije Besim Hoti samo potvrdio da su rafali ispaljeni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.