Tedeschi će se žaliti Upravnom sudu Srbije



POSTUPAK protiv Grandproma pokrenut je još 2009. godine, kada Atlantic nije niti imao interes za kupnju Droge Kolinske, poručio je Emil Tedeschi preko Gabrijele Kasapović, direktorice korporativnih komunikacija Atlantic Grupe. "Ovaj spor, barem u startu, nema nikakve veze s gospodinom Tedeschijem", kaže nam Kasapović.

Podsjećamo, Emil Tedeschi, odnosno njegova firma Grandprom, u Srbiji su kažnjeni globom od 2,4 milijuna eura, što iznosi 2 posto Grandpromovog godišnjeg prihoda u 2008. godini. Kaznu je izrekla srpska Komisija za zaštitu konkurencije, i to nakon što je utvrđeno da je Grandprom sklopio zakonom zabranjeni restriktivni sporazum s Ideom Ivice Todorića. Todorić će zbog toga morati platiti 4,2 milijuna eura, odnosno 1,5 posto godišnjeg prihoda trgovačkog lanca Idea u 2008. godini.

"Stvarno ne znam što se tu može dodatno komentirati, osim toga da smo taj postupak naslijedili i da se za daljnju proceduru kanimo obratiti Upravnom sudu Srbije", kaže Kasapović. U Atlanticu se nadaju da će Upravni sud nakon njihove žalbe izrečenu kaznu ukinuti ili je barem ublažiti.

Tedeschi je, u vrijeme kad je kupovao Drogu Kolinsku u čijem je sastavu i Grandprom, znao da Komisija za zaštitu konkurencije vodi postupak protiv te firme. Međutim, kako kaže Kasapović, to nije bilo nešto na što je vlasnik Atlantica bio fokusiran. "To je sada postao naš problem, mi smo ga naslijedili. Ali ne znam kakve to ima veze u aspektu preuzimanja. Naravno da ova kazna nije nešto što bi priželjkivali, ali to vam je kao u braku - i u dobru, i u zlu", zaključuje Kasapović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.