Svjedok: Nije istina da sam Pukaniću prenosio prijetnje duhanske mafije

NA SUĐENJU za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića svjedočio je poduzetnik Željko Šelendić. Njega je crnogorski poduzetnik Ratko Knežević u svome iskazu označio kao osobu koja je Pukaniću prenijela poruku duhanske mafije o tome da prestane pisati o švercu cigareta.

Šelendić je pak opovrgnuo da poznaje Ratka Kneževića, kao i to da je prije pet godina Pukaniću nudio pet milijuna tadašnjih njemačkih maraka da prestane pisati o duhanskoj mafiji. Šelendić tvrdi da ne poznaje ni Zorana Đinđića, kao ni Milu Đukanovića. Dodao je i kako je razmišljao o tome da tuži Kneževića zbog njegovih izjava, no da je od toga odustao zbog "količine gluposti" u medijima.

Gudurićev DNA na puški

Biološka vještakinja centra za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu Marijana Macan vještačila je pušku kojom je Bojan Gudurić trebao upucati Ivu Pukanića ukoliko atentat bombom ne uspije. Vještakinja je potvrdila kako su na puški pronađeni mješoviti DNA profili među kojima dominira Gudurićev DNA. Na pitanje obrane je li se DNA mogao prenijeti s plahte ili šatorskog krila u koji je puška bila umotana, vještakinja odgovara kako je to teoretski moguće, no da u ovom konkretnom slučaju smatra da do toga nije došlo.

Matanić: Imam neka iskustva s oružjem

Balističar Mirko Zebić ustvrdio je kako navedena puška daje najbolje rezultate na udaljenosti od 150 metara, a dobre na udaljenosti od 500 metara. Na pitanje optuženog Roberta Matanića o optičkom nišanu na snajperu, Zebić nije dao zadovoljavajući odgovor, na što mu je Matanić kazao kako misli da to nije točno te da ima nekih iskustava s oružjem. "Imat ćete priliku tijekom obrane reći s čim to sve imate iskustva", odgovorila je Mataniću na to sutkinja Ivana Kuršul.

Sutkinja je prihvatila zahtjev obrane za dodatnim vještačenjem pošto je ostalo nejasno je li optički nišan za dnevno ili noćno streljanje. Suđenje se nastavlja 24. svibnja ispitivanjem krunskog svjedoka Tomislava Marjanovića čije je svjedočenje zatvoreno za javnost.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.