Svinjska gripa došla na poznato američko sveučilište Stanford

OSAM studenata poznatog američkog sveučilišta Stanford u Kaliforniji zaraženo je virusom H1N1, objavilo je vodstvo sveučilišta.

Prošli petak je sveučilištu rečeno kako je sedam uzoraka poslanih na analizu pozitivno na virus H1N1, a u ponedjeljak je objavljeno kako je pronađen i osmi slučaj zaraze.

Neki od uzoraka bili su stari dva tjedna, a zaraženi studenti su se u međuvremenu oporavili ili su na putu prema oporavku. Nijedan student nije morao biti hospitaliziran ili stavljen u karantenu.

Studenti su imali tipične sindrome gripe, a nema planova za promjenama rasporeda predavanja ili drugih aktivnosti na Stanfordu.

Puno studenata sa simptomima gripe

Dr. Ira Friedman sa sveučilišta rekao je medijima kako se virus H1N1 ponaša vrlo slično virusu sezonske gripe. "To određuje naš pristup", dodao je.

Friedman je rekao kako svi studenti žive na kampusu sveučilišta. Friedman je rekao i kako zdravstvene službe bilježe neuobičajeno velik broj studenata koji dolaze sa simptomima gripe.

U ovo vrijeme bi zimska gripa trebala biti gotova, smatra Friedman i vjeruje kako bi moglo biti novih slučajeva zaraze virusom H1N1. Sveučilište čeka rezultate novih uzoraka, a zdravstveni radnici podsjećaju kako virus i dalje cirkulira diljem zemlje.

F.M.
Foto: AFP
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.