Sutra novi prosvjed protiv HDZ-a, evo što trebate znati

Foto: Marko Juric/PIXSELL

Lijevo-liberalna oporba sutra organizira prosvjede u pet gradova diljem Hrvatske, Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Varaždinu. Iz koalicije "Rijeke pravde" poručuju da je razlog prosvjednih akcija "otimanje i uzurpacija hrvatskih institucija od strane HDZ-a" te "korupcija i kriminal".

Prosvjedi pod parolom "Dosta je" počinju u 11 sati, u Zagrebu će biti organizirana prosvjedna šetnja, dok će se u drugim gradovima prosvjednici okupljati na trgovima. U Zagrebu je okupljanje ispred spomenika na Trgu kralja Tomislava, a povorka će se kretati do Europskog trga, gdje će govor držati predsjednik SDP-a Peđa Grbin. Prosvjed će se u Rijeci održati na Trgu 128. brigade HV-a, u Osijeku u Parku kralja Držislava, u Splitu ispred HNK, a u Varaždinu na Kazališnom trgu.

"Želimo poslati jasnu poruku koliko je važno izaći na izbore i pobijediti HDZ"

"U zajedničkoj akciji protiv korupcije i nepravde, građani diljem Hrvatske pripremaju se okupiti na prosvjedima zakazanim za subotu 23. ožujka 2024. u 11 sati. Ovi prosvjedi označavaju jasan stav hrvatskog naroda protiv kriminalnih aktivnosti koje su štetne za društvo.

DOSTA JE! Građani su odlučni u zahtjevu za poštovanjem zakona i integritetom neovisnih institucija. Ovim prosvjedom želimo poslati snažnu poruku da hrvatski građani više neće tolerirati korupciju i nepotizam“, poručuju iz središnjice SDP-a.

Prosvjed je danas komentirala i Sandra Benčić. "Sutra dolazimo na prosvjede jer želimo poslati jasnu poruku koliko je važno izaći na izbore i pobijediti HDZ. Međutim, mi nemamo nikakvu namjeru ići protiv bilo koga, osim protiv HDZ-a. Nemamo namjeru ići za bilo koga, osim za promjenu, za drugačiju Hrvatsku koju želimo vidjeti do 2028.", rekla je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.