Sumnja na predoziranje: Sin čelnika Formule 1 Maxa Mosleyja pronađen mrtav u Londonu

SIN ČELNIKA Formule 1 Maxa Mosleyja, 39-godišnji Alexander Mosley pronađen je mrtav u njegovom londonskom stanu, a prva sumnja pada na predoziranje još uvijek nepoznatom drogom.

Sin uglednog oca u automobilističkom svijetu je bio cijenjeni doktor ekonomskih znanosti, a jučer ujutro ga je pronašao rođak u njegovom domu u Notting Hillu. Policija je objavila kako je umro od predoziranja. Glasnogovornik policije rekao je kako su njegovi kolege pozvani jučer u 16,20 sati zbog pronalaska mrtvog tijela muškarca. "Proglašen je mrtvim na mjestu gdje je pronađen. Muškarac je u kasnim 30-ima", rekao je glasnogovornik koji nije želio potvrditi identitet žrtve, pišu engleski mediji.

"Matematički genij" koji je otvorio restoran na Notting Hillu

Glasnogovornik je potvrdio i kako policiji smrt nije sumnjiva. Alexander Mosley tijekom života je tvrdio kako je u bliskim odnosima sa svojim ocem, a posljednji put je viđen živ u petak prošlog tjedna. Prijatelji su ga opisivali kao "matematičkog genija", a o njegovoj ambicioznosti govori i podatak kako je otvorio restoran blizu svoga doma na Notting Hillu. Službeno se vodi kao vlasnik restorana Hereford Road, koji je otvorio 2007. godine sa svojim školskim prijateljem Tomom Pembertonom.

Alexander je na Oxfordu studirao matematiku, a titulu doktora znanosti stekao je na Londonskom sveučilištu. Bio je stariji sin Maxa Mosleyja te unuk fašističkog vođe iz 30-ih godina Oswalda Mosleyja.

"Maleni Alexander je često s ocem bio uz stazu"

Povijest obitelji obilježio je i skandal u kojem je Max Mosley optužen za sudjelovanje u "nastranim" seksualnim igricama s prostitutkama, u kojima je šef Formule 1 bio odjeven u nacističko odijelo. Tada je Max tvrdio kako je taj slučaj više pogodio njegova dva sina i suprugu nego njega samog. Max Mosley je danas odgodio svoj planirani put u Španjolsku zbog ove vijesti.

FIA je danas poslala priopćenje u kojem izražava žaljenje zbog smrti Alexandera Mosleyja. "FIA izražava iskrenu sućut obitelji Mosley zbog tužne vijesti o smrti Alexandera Mosleyja", piše u priopćenju koje je medijima poslala FIA te se dodaje kako su njihove misli uz obitelj i prijatelje poginulog. Traže i da se poštuje privatnost obitelji Mosley u ovo teško vrijeme. Službeni "šef" Formule 1 Eddie Jordan izjavio je kako je "skrhan" ovom viješću te je dodao kako se sjeća da se maleni Alexander s ocem "motao" oko staza tijekom utrka. Opisao je Alexandera kao "izrazito pametnog i talentiranog kompjuterskog stručnjaka".

Planirao preseljenje iz stana

Jedan od Alexanderovih susjeda rekao je kako je prije nekoliko dana razgovarao s njim te se planirao preseliti u novi dom. Radnici iz njegovog restorana izrazili su svoju tugu zbog smrti Alexandera. "Doimao se sretnim. Bio je običan čovjek kojega su svi voljeli, a često je navraćao ovdje", rekao je jedan od "šefova" u restoranu Emmanuel Guerra. Mlađi sin Maxa Mosleyja Patrick star je 37 godina.

I.Kri.
Foto: Indianaautosblog.com

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.