Sud vraća Anitu Nosić na mjesto načelnice Lovreća?

Foto: Facebook

HDZ-OVKA Anita Nosić mogla bi opet preuzeti mjesto načelnice općine Lovreć.

Naime, kako je objavila Slobodna Dalmacija, Upravni sud u Splitu donio je presudu kojom se poništava rješenje pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela općine Lovreć iz veljače ove godine kojim je Nosić ostala bez mandata načelnice te se predmet vraća na ponovno odlučivanje. Također, prema presudi, općina mora Nosić isplatiti 7500 kuna sudskih troškova.

Presuda je pravomoćna tako da na nju nema prava žalbe osim na dio o dosuđenih 7500 kuna sudskih troškova.

Podsjetimo, Nosić je po ugovoru morala prijaviti u stan u Zagrebu i Ministarstvo uprave je utvrdilo da je načelnica općine Lovreć šest mjeseci bila prijavljena u Zagrebu. Istodobno je obavljala načelničku funkciju iako joj je mandat trebao prestati po sili zakona jer je odjavila prebivalište.

Kako je ranije objavio Dalmatinski portal, državna agencija APN preko koje je kupila stan u Zagrebu uz povlaštene uvjete pokrenula je postupak naplate kredita za stan u cijelosti, a Aniti Nosić je ostalo otplatiti još oko 72.000 eura od 80.000 eura. U pismu Agenciji navela je da će podmiriti svoje obaveze, a po imovinskoj kartici nema ušteđevine i plaća joj iznosi oko 7500 kuna. Taj stan u Zagrebu načelnica Nosić je još kao 27-godišnjakinja kupila uz državne subvencije namijenjene mladima bez krovom nad glavom, iako živi u očevoj kući s bazenom i vodi Općinu u kojoj živi. Kako je sama rekla, stan je kupila za korištenje kad povremeno dođe u Zagreb.

Stan je u naselju Špansko, koji ulaz dalje u istom kompleksu zgrada gdje živi i potpredsjednik sabora i HDZ-a Milijan Brkić. Brkić je inače bio osumnjičen da je presretao komunikaciju i Anite Nosić, ali optužnica nije podignuta jer se nitko nije izjasnio oštećenim.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.