Rasprodaje se imovina hrvatske tvrtke koja je radila tablete i mobitele

Ilustracija: Matija Habljak/PIXSELL

TRGOVAČKI SUD u Bjelovaru donio je odluku o prodaji imovine Hangara 18, koprivničke tvrtke - distributera i proizvođača televizora, tableta i smartphonea Noa u stečaju, procijenjene vrijednosti nekretnina, opreme i inventara od 1.93 milijuna kuna.

Nekretnine nekad uspješne tehnološke tvrtke - zgrada, dvorište i zemljište u koprivničkoj Ulici braće Wolf procijenjene su vrijednosti 1.72 milijuna kuna, inventar i oprema nešto više od 210.000 kuna, a ovlaštena osoba za prodaju je stečajni upravitelj Nenad Homar.

Zaključak o prodaji donesen je nakon otvaranja stečaja te tvrtke lani u ožujku, ali i nakon posljednjih izvještaja stečajnog upravitelja u kojima se isticalo da nema nikakvih uvjeta za nastavak poslovanja firme nekad poznate po svojim cjenovno pristupačnim tabletima, mobitelima i televizorima.

Kaznena prijava protiv direktora

Prema izvješću stečajnog upravitelja uoči prošlogodišnjeg otvaranja stečaja, u poslovnim knjigama dužnika tada su bile iskazane obveze u iznosu od gotovo 225 milijuna kuna, a neizvršene osnove za plaćanje iznosile su oko 175 milijuna kuna.

Protiv direktora Hangara 18 Marija Kralja prije otvaranja stečaja bila je podnesena i kaznena prijava zbog sumnje za prijevaru u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave zbog, kako se navodilo, davanja lažnih podataka za dobivanje kredita, čime je jednu banku navodno oštetio za 7.5 milijuna kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.