VISOKE TEMPERATURE U HRVATSKOJ

Studeni je, a danas je na jugu izmjereno 26 stupnjeva. Dokad će biti tako?

Foto: HTV, Duško Marušić, Ivo Čagalj, Goran Kovačić, Dusko Jaramaz/Pixsell

TOPLINSKI val u Hrvatskoj i dalje donosi visoke temperature. Danas je tako na jugu zemlje, točnije u Čilipima, izmjereno visokih 26 stupnjeva, u Dubrovniku i u Rijeci bilo je 24, a diljem Slavonije oko 21, objavljeno je u Dnevniku HRT-a.

Na Jadranu su se danas mnogi kupali, a more je i dalje oko 20 stupnjeva, pa i nešto više.

Prognostičari najavljuju kako će studeni, ali i prosinac, biti iznadprosječno topli. No, spomenimo, to ne znači kako će temperature biti tako visoke niti da neće biti hladnih dana.

Sutra slično

Djelomice sunčano i uglavnom suho očekuje se sutra prema prognozi DHMZ-a. Ujutro na kopnu može biti magle i niske naoblaka, koja se ponegdje može i dulje zadržati.

Prema kraju dana duž obale bit će više oblaka.

U unutrašnjosti se očekuje uglavnom slab vjetar, u Podunavlju do umjeren istočni. Na Jadranu će umjereno jugo prema večeri jačati, a podno Velebita puhat će slaba do umjerena bura. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će od 9 do 12, na Jadranu između 15 i 19.

Najviša dnevna uglavnom od 18 do 23 °C, ponegdje u gorju malo niža.

Početak tjedna uz blagi pad temperature

Početkom tjedna u unutrašnjosti se očekuje djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a ujutro često uz maglu koja će se ponegdje i dulje zadržavati. Iako će uglavnom biti suho, povremeno je moguća rosulja, a nova kiša i to ponajprije na zapadu očekuje se tek sredinom tjedna.

Na Jadranu mjestimice kiša, češća po otocima, a izraženija tek sredinom tjedna kad su mogući i pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab, na obali umjereno jugo, u ponedjeljak i jako. I dalje iznadprosječno toplo uz blagi pad temperature zraka, najavljuju u DHMZ-u.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.