Stručnjak za sigurnost: "Moguće je da se napadi u Francuskoj ponove"

Screenshot: Nova TV

TONĆI PRODAN, stručnjak za terorizam u Dnevniku NOVE TV analizirao je sigurnosnu situaciju u Francuskoj, ali i Hrvatskoj.
 

„Prijevozna sredstva su se i dosad koristila u svrhu počinjenja terorističkih akata, tako da to u tom smislu nije nešto novo. Za Francusku je nešto novo jer je ovo prvi put rezultiralo velikim brojem ljudskih žrtava pa je u tom smislu to nova situacija za Francusku“, komentirao je jučerašnji napad u Nici.
 
Kazao je kako je moguće da je napadač prošao policijsku kontrolu jer im je navodno rekao da prodaje sladoled.

„To je možda istina, da se doista radilo o dostavljaču hrane, no sigurnosne snage svejedno moraju raditi profilaciju tih kadrova i moraju raditi rutinske kontrole sadržaja, odnosno teretnog prostora tih kamiona i vozača, odnosno njihovu profilaciju“, kaže Prodan.
 
Kazao je kako ne postoji niti jedan razlog zbog kojeg bi Hrvatska postala metom terorističkih napada.

„S druge strane mislim da možemo poručiti našim gostima i našim državljanima, da hrvatske policijske i sigurnosne službe rade svoj posao i da su kod nas sigurni. Ne postoji razlog za maksimalan stupanj sigurnosti. Službe svoj posao kako treba i mi smo sigurna zemlja“, rekao je .
 
Smatra da je moguće da se ovakvi napadi u Francuskoj ponove.
 
„Francuska je u svakom slučaju meta, jer je uz SAD najveći borac protiv ciljeva Islamske države, koja je u posljednje vrijeme izgubila gotovo četvrtinu svojeg teritorija. Moguće je da se ti napadi ponove, jer je teško braniti svakodnevni život“, poručio je.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.