ZET uvodi besplatan Internet u sva vozila, ali neke stranice nećete moći pregledavati

Foto: 123rf

NAKON uvođenja polusatnih prijevoznih karata koje su se pokazale kao pun pogodak, ZET je najavio daljnje poboljšanje svojih usluga. Sljedeće na redu je uvođenje besplatnog interneta u sva vozila gradskog prijevoza.

"Realizacija projekta opremanja ZET-ovih vozila uređajima za bežični pristup internetskoj mreži očekuje se krajem 2017. ili početkom 2018. godine, ovisno o ishodu natječaja javne nabave koji traje do kraja listopada", kažu u ZET-u.

Pilot projekt

Pilot projekt besplatnog internet u ZET-ovim vozilima dobro su primili korisnici gradskog prijevoza.

"Cilj projekta je dodatno podizanje standarda usluge javnoga prijevoza u Zagrebu, što je potvrdio i pilot projekt besplatnog interneta u tri tramvaja i tri autobusa koji je naišao na oduševljenje putnika, posebice mlađih generacija", govore u ZET-u.

"Usluga besplatnog interneta bit će omogućena svim našim putnicima bez vremenskog ograničenja, međutim, sigurnosno - operativni sustav omogućuje autorizirano vrijeme korištenja usluge bežičnog pristupa internetu u trajanju od 30 minuta, nakon čega se korisnik mora ponovo autorizirati kako bi nastavio koristiti navedenu uslugu", objašnjavaju kako će se korisnici moći služiti internetom u gradskom prijevozu.

Ograničenja

Iako će internet biti potpuno besplatan svim korisnicima, pojedini sadržaji ipak neće. O čemu je riječ?

"Prilikom spajanja na internetsku mrežu, korisnike se dovodi na internetsku stranicu ZET-a, nakon čega mogu pregledavati sve stranice izuzev onih koje sadrže diskriminirajuće materijale, uvredljive ili pogrdne sadržaje u vezi spola, rase, religije, boje kože, podrijetla, dobi, tjelesnog ili mentalnog oštećenja, zdravstvenog stanja ili seksualne orijentacije, kao i stranice koje su nezakonite, neprimjerene i koje sadrže P2P vrstu prometa", kažu u ZET-u.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.