Srpskom epidemiologu pod prozorom vikali da je Mengele. Čovjek je Židov

Foto: EPA/Pixsell/Srdjan Ilic

TREND korona-brojki u Srbiji danima ukazuje na to da aktualne epidemiološke mjere i kampanja cijepljenja ne daju očekivane rezultate, a ocjene da je situacija "katastrofalna" i "zabrinjavajuća" potvrđuju i jučerašnji podaci o još 63 žrtve covida-19 te novih 7840 zaraza. 

Nakon što su za ugostiteljske objekte uvedene obavezne covid-potvrde iza 22 sata, u glavnom gradu te zemlje održavaju se prosvjedi pred zgradom parlamenta.

Prosvjednici koji se okupljaju u središtu Beograda tvrde da su uvođenjem covid-propusnica diskriminirani i - noseći žute trake koje asociraju na nacističko obilježavanje Židova tijekom Drugog svjetskog rata - optužuju vlasti za "covid-fašizam", dok apeli vladinih dužnosnika i članova Kriznog stožera za cijepljenje ne daju očekivane rezultate.

Zanimljivo je i, baš kao u Hrvatskoj, prosvjednici protiv covid-potvrda odlaze i pod prozore članova kriznog Stožera, pri čemu u Srbiji odlaze korak dalje i izvikuju uvredljive poruke.

"Neću im to oprostiti"

Kako javlja Blic, srpskom epidemiologu Predragu Konu su tako preksinoć pod prozorom vikali "Mengele" i "ustašo". Josef Mengele je, podsjetimo, jedan od najozloglašenijih nacističkih ratnih zločinaca, koji je u logoru smrti Auschwitzu provodio neljudske eksperimente na zarobljenicima.

"Skandirali su da sam Mengele, a on se smatra najgorim zlom što postoji, to im zbog svog porijekla neću nikad oprostiti. Na kraju su skandirali 'uhapsite Kona'. Zašto bi me bilo tko uhapsio? Zbog covid-propusnica? Stava prema cjepivima?" rekao je Predrag Kon, čiji preci su, navodi Blic, završili u nacističkim logorima.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.