Srpski Informer: Ustaški Index mrzi Srbe i vodi rat protiv Vučića

Screenshot: Informer

NAKON masovnih pokolja u Srbiji početkom mjeseca krenuli su veliki prosvjedi protiv vlasti.

 

Pod motom "Srbija protiv nasilja" u Beogradu se svaki petak okupljaju deseci tisuća ljudi. Prosvjede protiv vlasti većina srpskih medija uglavnom ignorira, a mediji koji su izrazito naklonjeni Vučiću sve rade kako bi prosvjednike prikazali u lošem svjetlu.

Index je popratio prosvjede u Srbiji jer se radi o masovnom događaju u susjednoj zemlji. Srpski tabloid Informer, medij izrazito blizak Aleksandru Vučiću, u više je navrata objavio tekstove o Indexu.

U jučerašnjem članku Index su nazvali "najgorim ustaškim portalom".

"Ustaški mediji punom parom nastavljaju prljavu kampanju protiv Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića, a sada su nadišli i sami sebe u mržnji prema našoj zemlji i Vučiću", piše jučer Informer. "Najgori ustaški portal, hrvatski 'Index' objavio je večeras odvratan rasistički tekst pod naslovom: 'Vučić sprema invaziju sendvičara na Beograd'!?!", napisali su sinoć.

>> Vučić sprema invaziju sendvičara na Beograd: "Najveći skup ikad u Srbiji"

U sutrašnjem tiskanom izdanju su, pak, Indexu posvetili praktički glavno mjesto na naslovnici. Kritiziranje Vučića tabloid Informer naziva specijalnim ratom. U nadnaslovu pišu da "Spremaju 'Obojenu revoluciju'". Nije jasno tko sprema revoluciju, ali iz konteksta je jasno da, prema Informeru, iza svega stoje hrvatski mediji.

"Ustaški mediji objavljuju laži o 'Vučićevom ginekologu'", pišu o invaziji sendvičara na Beograd.

"Zagrebački Index i Klix iz Sarajeva, portali poznati po bolesnoj mržnji prema Srbima i svemu srpskom, podržavaju takozvane 'proteste protiv nasilja', a istovremeno prizivaju nasilnu smjenu vlasti u Beogradu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.