Srbijanske vlasti znaju gdje je Ratko Mladić

NAKON deset godina negiranja vlasti su u Beogradu potvrdile da znaju gdje se nalazi Ratko Mladić te da se priča oko njegova uhićenja približava kraju. Srpski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević je rekao da ne može navesti točnu lokaciju na kojoj se osumnjičeni za ratne zločine nalazi, ali da smatra da će se uhićenje dogoditi do kraja godine, prenosi Washington Post.

Oko uhićenja Mladića i dalje postoje mnoge sumnje jer se zna da velik broj nacionalistički orijentiranih Srba ne želi da on bude isporučen Haagu i smatra ga herojem, iako je američka vlada za njegovo uhićenje ponudila novčanu nagradu od pet milijuna dolara. Predstavnici Srbije i EU tvrde da su se političke okolnosti u Srbiji okrenule protiv Mladića, te i da su istražitelji, po prvi put uspjeli rekonstruirati kretanje Mladića od kraja rata u Bosni 1995. do 2006. godine kada je posljednji put potvrđeno da je bio u Srbiji.

Mladiću u bijegu ne koristi ni činjenica da je Radovan Karadžić koji je bio njegov bliski suradnik uhićen u lipnju prošle godine. Vlastima je blaga reakcija na Karadžićevo uhićenje bila dobar poticaj da nastavi projekt uhićenja i Ratka Mladića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.