Srbija potvrdila da ozbiljno razmišlja o sudjelovanju u izgradnji nuklearke u Bugarskoj

MINISTAR energetike Srbije Petar Škundrić izjavio je danas da Srbija vrlo ozbiljno razmatra ponudu Bugarske za sudjelovanje u izgradnji nuklearne elektrane "Belene".

"Odluku još nismo donijeli, ali se pripremamo, jer bi to bilo u interesu Srbije, zemalja regije i Europske unije" izjavio je Škundrić medijima u Srbiji, dodajući kako je i s partnerima u Kini razgovarao o mogućoj financijskoj, odnosno kreditnoj podršci tom projektu.

Ministar je izjavio da eventualno sudjelovanje u izgradnji bugarske nuklearke ne bi prekršilo ranije usvojeni moratorij na izgradnju nuklearnih objekata u Srbiji, a zemlja bi se, prema Škundrićevim riječima, tim potezom uvrstila u red zemalja koje su "ozbiljne, sposobne i odgovorne te mogu sudjelovati u takvom projektu", prenosi agencija Beta.

Službeni poziv Srbiji za sudjelovanje u izgradnji nuklearke iznio je bugarski predsjednik Vlade Bojko Borisov za vrijeme nedavnog posjeta Beogradu, a Škundrić je potvrdio i da bi se tim zajedničkim projektom uspostavila bolja regionalna suradnja i partnerski odnosi Srbije i Bugarske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.