KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Splitsko-dalmatinska upravo javila o još 22 nova, sada ih je ukupno danas 77

Ilustracija: Borna Filic/PIXSELL

PREMA izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 437 obrađenih testova danas je 55 novooboljelih osoba pozitivno na COVID-infekciju, no naknadno su iz Splitsko-dalmatinske županije javili da je obrađeno je još 145 testova i još su 22 osobe pozitivne na COVID 19 i to iz Splita 11, Kaštela 7, Sinja 1, Solina 1, Šestanovca 1 i Trogira 1 osoba.

Od 55 novooboljelih za koje je ranije objavljeno, iz Splita je njih 27, iz Klisa 1, Podstrane 2, Sinja 1, Kaštela 5, Makarske 11, Omiša 1, Vrgorca 1, Solina 1, Runovića 1, Lovreća 3 i iz Hrvaca 1 osoba. Od 55 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 13 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba, dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1263 osobe nalaze se u samoizolaciji.

I s dodatna 22 nova danas se u Splitsko-dalmatinskoj ipak bilježi pad broja novooboljelih u odnosu na jučer, kada su bila 94 novooboljela, no manji je i ukupni broj testiranja u odnosu na jučer. 

Na bolničkom liječenju nalazi se 25 COVID-pozitivnih osoba u KBC-u Split, dok se dvije osobe nalaze na respiratoru.
4 osobe se nalaze u karanteni.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata preminula je muška osoba stara 80 godina. Osoba je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila pozitivna i na COVID-infekciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.