Puljak poražen u Gradskom vijeću, poništena odluka o preskontejnerima na Spinutu

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

SPLITSKO Gradsko vijeće na sjednici poništilo je rješenje koje su vijećnici izglasali 16. veljače o privremenom stavljanju na raspolaganje lokacije u četvrti Spinutu komunalnoj tvrtki Čistoći radi postavljanja preskontejnera.

Za poništenje tog rješenja glasovalo je 16 vijećnika, a 14 je bilo protiv. Na dnevni red današnje sjednice Gradskog vijeća točka o poništenju rješenja uvrštena je na prijedlog SDP-ovog vijećnika Davora Matijevića.

U raspravi prije glasovanja sudjelovao je i predsjednik četvrti Spinuta Luka Kovač Levantin. "Svi građani u Spinutu jedinstveni su u zahtjevu da se poništi ranija odluka o dodjeljivanju lokacije u tom naselju za postavljanje preskontejnera jer smo protiv toga", rekao je Kovač Levantin.

"To je gradonačelnikov spin"

Gradonačelnik Ivica Puljak je izjavio kako mu je Kovač Levantin prvobitno rekao da podržava zamisao o postavljanju preskontejnera na Spinutu. Kovač Levantin je pak izjavio je novinarima da ono što je na vijeću o njemu rekao Puljak gradonačelnikov spin.

"To je gradonačelnikov uobičajeni spin na koji nemam potrebe reagirati jer u medijima su moje izjave u kojima od početka izjavljujem kako sam protiv preskontejnera u Spinutu", rekao je Kovač Levantin.

Najavio je da će u četvrti Spinut za vikend biti organizirano slavlje zbog poništene odluke o postavljanju preskontejnera u tom dijelu Splita.

Puljak: Ja ću to poštivati

Puljak je novinarima izjavio da će poštovati današnju odluku Gradskog vijeća kojom je poništeno prijašnje rješenje vijeća.
"To je demokracija i mi ćemo poštovati današnju odluku", rekao je.

Izrazio je žaljenje što su se vijećnici iz oporbenih stranaka u vezi s kontejnerima na Spinutu, kako je rekao, služili populizmom i lažima.
"Ti su vijećnici huškali građane Spinuta lažući im da će se u Spinutu formirati deponij i pretovarana stanica, što je netočno. Oni se služe populizmom, a mi nismo populisti nego rješavamo probleme", rekao je Puljak.

Dodao je kako i dalje smatra da preskontejneri nisu nikakav problem, nego su dio sustava gospodarenja otpadom i ima ih u svim dijelovima Splita. Puljak je novinarima rekao i da će vjerojatno u Trajektnoj luci ostati preskontejneri, jer se sada neće moći smjestiti na Spinutu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.