Splitski SDP ima novog šefa, potukao je favorita vrha stranke

Foto: Index

SPLITSKI SDP ima novog predsjednika. To je Goran Kotur (na fotografiji prvi slijeva), koji je sa 237 glasova u drugom krugu potukao protukandidata Ivana Čizmića, kojeg je favorizirao vrh stranke. Čizmić je dobio 153 glasa. Glasalo je inače 405 SDP-ovaca. Potpredsjednici su Damir Barbir i Ante Martinis. Čizmić je Koturu pružio ruku pomirenja, a Kotur je rekao da je spreman surađivati sa njim. 

"Držim se one: "U porazu se ne ponizi, u pobjedi se ne uzvisi." Očekujem da ćemo svi zajedno raditi na dobrobit socijaldemorkracije i vratiti SDP tamo gdje pripada u vrh splitske političke scene. Već na kotarskim izborima pokazat ćemo da je ono što se dogodilo na posljednjim izborima, a ne pravilo, Splitski SDP se vraća", kazao je Kotur nakon što su objavljeni rezultati. 


 
Kotur: Imamo svoje biračko tijelo, ali birači traže konkretne programe i rezultate

"Ključni su stav i teren. To je bit novog početka. Da se zna stav splitskog SDP-a po svim pitanjima i da budemo prisutniji među građanima, da čujemo probleme i ponudimo rješenja. Samo na taj način se socijaldemokracija može vratiti vrh splitske političke scene. Splitski SDP ima svoje biračkog tijelo, ali ti birači od nas traže konkretne programe i rezultate", uvjeren je novi predsjednik SDP-a Split.

U kampanji su ga optužili za nasilje nad kolegicom Katijom Glamuzinom. Kotur smatra da njemu osobno prozivke nisu naštetile, ali jesu SDP-u. Drži da takav način komunikacije nije bio primjeren socijaldemokraciji.

Bauk: Nadam se da ćemo u Splitu biti drugi, ako ne prvi, a ne kao sada peti

U prostorijama SDP-a na Bačvicama vladala je poprilično komorna atmosfera. Čizmić je prvi došao u stranku, a Kotur je stigao pola sata kasnije. Dočekala ga je grupa od 20-ak pristaša. Nije ih se puno više okupilo ni kada su se objavili rezultati. Od istaknutijih SDP-ovaca na Bačvicama je bio tek Arsen Bauk.

"Rezultat je očekivan nakon prvog kruga. Činjenica da SDP u Splitu ima značajno biračko tijelo. Očekujem da je ono na posljednjim izborima bila iznimka. Nadam se da će u svim sljedećim izborima SDP u Splitu biti najmanje drugi, ako ne prvi, a ne kao sada peti. Na posljednjim izborima županijska lista je pokazala da možemo biti na visokom drugom mjestu unatoč svim krizi koju smo imali u Splitu. Broj glasova koje sam u Splitu dobio za župana pokazao je da birače imamo, samo na ovim izborima, nažalost, zbog ljudi koji su obnašali vlast, taj rezultat smo malo spustili", kazao nam je Bauk. 

Pitali smo ga i kako komentira aferu s optužbama protiv novog predsjednika. Hoće li to dodatno naštetiti ionako katastrofalnom rejtingu stranke u Splitu.

"Sasvim sigurno neće pomoći, ali mi smo izlazili iz svih izazova pa ćemo i iz ovoga. Članovi su rekli svoje na izborima. Ostaje na onima koji su pobjedili da rade i da im građani daju što više glasova. A ovo što je bilo u kampanji moglo je i bez toga", kazao je Bauk. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.