Split će postaviti tri selfie stupa HDZ-ova izumitelja. Evo kako to objašnjavaju

Foto: Facebook/Index

GRAD Split će u ožujku postaviti tri selfie stupa HDZ-ova izumitelja. Na instalacije izuma Luke Vukovića iz solinske tvrtke Look@ potrošit će se 236 tisuća kuna, a stupovi bi trebali biti postavljeni ispred stadiona Poljud, na širem području uvale Matejuška te širem području Vidilice u Park šumi Marjan.

Ova informacija je potvrđena u odgovoru vijećnici stranke Pametno Nataliji Tafri Bazini koja je još u studenom na sjednici Gradskog vijeća postavila ovo pitanje.

U objašnjenju joj je poručeno kako su se na ulaganje u projekt Luke Vukovića, svog stranačkog kolege iz HDZ-a, odlučili jer je u pitanju "infrastruktura turističke namjene koja predstavlja spoj mobilne aplikacije i kamere ugrađene u solarni stup", javlja Slobodna Dalmacija.

Šef mladeži HDZ-a

Index je već pisao o Luki Vukoviću, mladom šefu mladeži solinskog HDZ-a. Opisali smo njegove solarne stupove vrijedne stotine tisuća kuna, a tri takva već plaćena stupa montirat će se u Splitu. Princip rada HDZ-ova izuma je sljedeći: Stup uslika vaš selfie i onda ga pošalje na vaš mobitel. Kojim ste mogli snimiti selfie. 

Jedina razlika je u tome što prosječan mobitel košta otprilike 200 puta manje. I, ako je suditi po viđenom, kamera na prosječnom mobitelu ima bolju rezoluciju.

Stranački kolege stali su u obranu mladog HDZ-ovca, a on je izjavio kako mu je žao što mu članska iskaznica nije donijela više selfie stupova.

Index je otkrio kako je Grad Solin jedan solarni fotostup platio 39.375,00 kuna, dok je Grad Split tri stupa platio 236.250,00 kuna.

Dvostruko više od Solina

Odnosno, Grad Split je svaki stup platio 78.750,00 kuna. Dvostruko više nego Grad Solin. 

Naime, stup u Solinu je 50 posto sufinanciran od Splitsko-dalmatinske županije. Župan Splitsko-dalmatinske županije je Blaženko Boban.

Isti onaj župan koji je svojom prisutnošću uveličao predstavljanje Vukovićevog izuma ovog travnja u Splitu.

Isti onaj župan kojeg je HDZ-ov izumitelj nosio na ramenima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.