Spašavanje bogatstva Todorićevih: Maloljetna Tara dobila stan na poklon pa Ivi Balent dala pravo stanovanja

Foto: Pixsell/Marko Lukunić/Index

ČINI se da je obitelj Todorić, nakon što je Vlada krenula s Lex Agrokorom, napravila sve kako ne bi ostali bez vrijedne imovine.


Tako  je maloljetna Tara Balent, kći Ive Balent, u svibnju ove godine postala vlasnica stana na adresi Voćarska 53, gdje se ujedno nalazi i središte nedavno osnovane tvrtke Srculence. Tara ide u drugi razred srednje škole, a prema ugovoru koji je vidljiv u zemljišniku njena majka Iva ima pravo služnosti, odnosno stanovanja u tom stanu.

Riječ je o stanu koji je naslijedila Vesna Todorić, Ivina majka i supruga Ivice Todoriće još 2006. godine. Sada je baka darovala stan unuci, a maloljetna unuka omogućila je svojoj majci da se tim stanom služi i po potrebi stanuje. 



Pretpostavlja se kako se radi o još jednom manevru da Todorići ne bi ostali bez vrijedne imovine.

Kako doznajemo, ugovor o darovanju stana potpisan je 26. travnja, a istog dana potpisan je i ugovor kojem se Ivi daje pravo stanovanja u tom stanu, odnosno pravo služnosti.

Maloljetna Tara morala se upisivati dvaput, s obzirom na to da je prvi puta upisana kriva adresa. Umjesto ulice Himper 5/1 stajala je adresa Himper 51.



Podsjetimo kako je tvrtka Srculence osnovana 11. svibnja ove godine, a registrirana je za niz aktivnosti, od trgovine, poslovnog savjetovanja i promidžbe, preko prodaje nekretnina, energetskog certificiranja, turizma i cateringa, pružanja medijskih usluga, pa sve do usluga kreditiranja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.