Sony u problemima: Pala globalna PlayStation mreža



KORISNICI PlayStationa 3 ostali su šokirani jučer kad se nisu mogli spojiti na PlayStation Network, internet mrežu koja korisnicima tog uređaja omogućuje igranje multiplayer igara i kupovanje sadržaja.  Sonyjeva mreža ima oko 38 milijuna korisnika diljem svijeta, a jedan je od ključnih elemenata uživanja u iskustvu PlayStationa, jer multiplayer igre su svima omiljene. Problem se pojavio sinoć, a Sony je od onda priznao da postoji problem te da ga pokušava što prije otkloniti.

Po upisima na blogu i Twitter računu Sonyjeve podružnice u SAD-u, problem je pogodio samo korisnike PS3, dok korisnici ranijih modela nemaju problema s povezivanjem na mrežu. No, problem još uvijek nije riješen, rečeno je danas iz središnjice u Japanu, u kojemu se već ulazi u kasne poslijepodnevne sate.

Glasine

"Pokušavamo otkriti uzrok problema i što prije vratiti uslugu. Javit ćemo vam o razvoju situacije čim budemo imali informacije", napisano je na kanalu Sonyja na Twitteru.

Istodobno, korisnici sami pokušavaju dokučiti razloge problema. Većina glasina tvrdi da je problem sličan "milenijskom bugu", odnosno predviđanju da će se sva računala na svijetu suočiti s ozbiljnim problemima kad se počne računati vrijeme od 2000. godine. Samo, kod Sonyja bi problem trebao biti u prelasku s 28. veljače na 1. ožujka.

Glasine nisu potvrđene, ali korisnici tvrde kako ne mogu igrati igre ni u offline modu, što ih začuđuje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.