Šokantan prizor: Španjolac s transplantiranim licem pojavio se na TV-u



ŠPANJOLAC, kojemu je u ožujku ove godine uspješno transplantirano kompletno lice, pojavio se na španjolskoj televiziji kako bi zahvalio svima koji su mu pomogli.

31-godišnji muškarac, predstavljen samo kao Oskar, pokazao je svoj novi izgled pred TV kamerama, zahvalivši pritom obitelji donora od kojeg je dobio novo lice, timu liječnika koji su mu omogućili novi život te svojoj obitelji na podršci koju mu je pružila.

Oskar je ostao bez lica nakon što si je prije pet godina slučajno ispalio hitac iz automatske puške u glavu, nakon čega nije mogao normalno jesti, gutati, disati ni govoriti. U ožujku ove godine tim od čak 30 kirurga, stručnjaka rekonstruktivne plastične kirurgije i mikroneurovaskularne kirurgije iz bolnice Vall d'Hebron u Barceloni operacijom, koja je trajala 24 sata, transplantirao mu je nove jagodične kosti, mišiće lica, nos, usne, gornje nepce, donju vilicu, zube i kožu lica. Nakon potpunog oporavka, tvrde liječnici, Oskaru će se vratiti oko 90 posto facijalnih funkcija.

Nakon obavljene operacije, potvrdili su kirurzi koji su sudjelovali u operacijskom zahvatu, Oskar se još uvijek muči govoriti razumljivo te ga čekaju mjeseci govornih vježbi, ali i dugotrajna psihoterapija koja će mu olakšati prihvaćanje novog identiteta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.