Snimljena središta uragana Danielle i Earl koji prijete SAD-u

ISTOČNA obala SAD-a priprema se za dolazak razornog uragana Earl, koji je već prešao u četvrtu kategoriju uragana i s približavanjem američkom teritoriju neprestano jača.

NASA je objavila satelitske snimke Earla, koji je već prešao područje Kariba i kreće se prema istočnoj američkoj obali.


Prema najavama Nacionalnog centra za uragane, Earl bi do New Yorka mogao stići u noći između srijede i četvrtka. Grad se već pripremio za dolazak razorne oluje. Brzina vjetra, koji je prošao Karibe, već je u ovom trenutku dosegla gotovo 200 kilometara na sat, a nakon udara u istočnu obalu mogao bi se, prema predviđanjima, ponovno vratiti prema moru.


Meteorolozi upozoravaju kako kretanje uragana treba pratiti vrlo pažljivo, kako bi se stanovništvo toga područja, a posebno država Sjeverna Karolina i Maine, na vrijeme pripremilo za njegov dolazak.

Uragan Danielle, čiji se dolazak također sa strahom iščekivao i koji je do sada već odnio dva života, u međuvremenu je nešto oslabio na sjevernom Atlantiku, no Nacionalni centar za uragane upozorio je da se na istom području Atlantika već formira nova oluja imenom Fiona. Ipak, kako se navodi, ne očekuje se da će Fiona ojačati do razine uragana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.