Snijeg zabijelio Istru, očekuje se i ledena kiša

ZBOG snijega su zimski uvjeti proglašeni u Istri, na širem riječkom području, na otoku Krku, u zaleđu Crikvenice i Novog Vinodolskog. Zbog snježnih padalina i kiše koja se ledi vozačima HAK savjetuje da voze krajnje oprezno i ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta na autocesti A7 Rupa-Rijeka, teretna se vozila isključuju iz prometa na benzinskoj crpki "Vrata Jadrana". Snijeg pada i u Gorskom kotaru pa promet teče sporije na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do tunela Čardak te od Otočca do tunela Sveti Rok na autocesti A1.

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama kroz Liku (D23 Žuta Lokva-Senj, D25 Gospić-Karlobag i D42 Saborsko-Selište) te Gorski kotar (D3 na Staroj cesti kroz Gorski kotar, Zdihovo-Kupjak-Delnice-Sopač-Konj, D32 Prezid-Delnice-Mrkopalj, D42 Stubica-Ogulinski Hreljin, D203 Brod na Kupi-Delnice, D305 Parg-Čabar, D501 Oštrovica-Meja, ŽC5030 Platak-D3, ŽC5032 Crni Lug-Gornje Jelenje, ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, ŽC5047 stara cesta preko Učke, ŽC5062 D 3-Fužine-Lič, ŽC5068 Fužine-Hreljin, ŽC5191 Sopač-Tuk, kao i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra i Vrbovskog).

I sutra snijeg i kiša

Kako je izvijestio Državni hidrometeorološki zavod i sutra će biti pretežno oblačno, na Jadranu povremeno kiša, mjestimice pljuskovi i grmljavina, a u kopnenim predjelima snijeg. Snijeg ponegdje može prijeći u susnježicu i kišu koja će se smrzavati u dodiru s tlom, uglavnom u Lici, unutrašnjosti Dalmacije te u Posavini. Vjetar će biti većinom slab, mjestimice na krajnjem istoku umjeren istočni i jugoistočni. Na Jadranu umjereno, ponegdje i jako jugo i istočnjak, na sjevernom dijelu poslijepodne bura. Jutarnja temperatura zraka će iznositi između -4 i 0, na Jadranu od 2 do 7. Najviša dnevna između -1 i 4, a na Jadranu 7 do 12°C.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.