Smjena šefice splitskog HDZ-a: Kerum gubi saveznika i dobiva ljutog protivnika!



PREDSJEDNICI temeljnih ogranaka splitskog HDZ-a, njih 30 od ukupno 34, traže izvanrednu skupštinu Gradskog odbora. Time je pokrenut postupak za smjenu dosadašnje šefice splitskog HDZ-a Željane Kalaš, koju će, po svemu sudeći, naslijediti ravnatelj splitskog KBC-a Dujomir Marasović.

Smjena je izvjesna, ostaje tek dilema oko procedure imenovanja nasljednika. Postavljanje iz Zagreba, kao dosad, ne bi možda bio najbolji način ukoliko se želi povratiti poljuljano povjerenje članstva.

Marasović mora vratiti članstvo i birače koje je HDZ-u oteo Kerum


Smjena Željane Kalaš povlači i korjenitu promjenu političkih odnosa u gradu podno Marjana. Marasović se već oštro sukobio s gradonačelnikom Željkom Kerumom oko prilazne ceste novom rodilištu. Tražio je Marasović nedavno da ga HDZ-ovi gradski vijećnici podrže po tom pitanju, no oni su se priklonili željama Željane Kalaš da se ne ide protiv Keruma.

Pitanje je i što će se dogoditi s koalicijom u županijskoj skupštini, gdje Kerum može u slučaju zaoštravanja odnosa s HDZ-om iskoristiti prijateljstvo šefa županijskog SDP-a Veljana Radojkovića, koji ima dovoljan broj fotelja da za gradonačelnika i njegove odradi sve potrebno.

Kalašica mora otići, smatraju HDZ-ovci, zbog katastrofalnih izbornih rezultata i činjenice da im je Kerum pokupio značajni dio članstva i glasova. Marasović ima karizmu starog HDZ-ovskog lidera. Očekuje se da vrati Kerumove prebjege i konsolidira stranku.

Nova vodstva HDZ-a u Splitu, Marini, Dicmu, Muću i Trogiru

Sutra će se okupiti Županijski odbor HDZ-a, potvrdio je Indexu Kruno Peronja, koji je vodio postizborne dogovore s Kerumom i njegovima. Na redu je "sječa glava". Nije Split jedini koji će doživjeti smjenu rukovodećeg kadra. Zbog loših izbornih rezultata, novi ljudi preuzimaju stranku i u Marini, Dicmu i Muću. U Trogiru je to već obavljeno, Vinko Brkan odlazi u povijest, no i dalje ostaje član HDZ-a, unatoč prijavi nove (SDP-ove) gradske vlasti za kriminal i rupu u gradskom proračunu od 130 milijuna kuna.

Kalašica je postala omražena među članstvom zbog bahatosti i neviđene arogancije. U HDZ-u je zaposlila tri tajnice (!), dok je mlađu sestru uvalila za tajnicu gradonačelnikove tajnice. Ukoliko se Ivo Sanader poželi vratiti u saborske klupe, ostat će i bez te funkcije, jer je u Sabor ušla kao njegova zamjenica. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.