Smiješna strana izbora: "Glasajte za mene, jer vama će biti isto, a meni bolje"

"VAMA ĆE biti isto, a meni bolje", moto je predizborne kampanje neovisnog kandidata za načelnika Općine Proložac Joška Kraljevića - Rise koji za svaki slučaj ima i rezervni moto: "Sve meni, vama ništa".

"Prodat ću sam sebi njivu za skupe pare"

Osim političkog slogana, Risa ima i osebujni politički program pa je tako  svojim biračima obećao kako će riješiti problem nogometnog igrališta na vrlo jednostavan način.

"Prodat ću svoju njivu samom sebi odnosno Općini i to za velike novce. Onda ćemo na teret poreznih obveznika izgraditi igralište. Igralište će se potom iznajmiti nogometnom klubu Mladost, a novac od najma stavit ću u svoj džep", poručio je Rise svojim biračima. Na ovakve i slične programske sadržaje za izbore, ovaj se neovisni kandidat odlučio jer želi na ironičan način ukazati na rastuće probleme u svojoj Općini.

Jajan na jednu listu, Braco Rom na drugu

Naravno, Rise svakako neće biti jedina smiješna strana ovih lokalnih izbora, a da je tome zaista tako dokazuje i lista neovisnog kandidata za Skupštinu grada Zagreba Pera Kovačevića koji je na svoju listu postavio Vladu Matijevića. Matijević je inače puno poznatiji kao Jajan iz Noćne more Željka Malnara.

Bit će zanimljivo pratiti i Noćnu moru jer je Jajan ljuta konkurencija neovisnom kandidatu Seadu Hasanoviću poznatijem kao Braco Rom. Osebujni Braco skrojio je svoju listu kako bi ušao u Zagrebačku skupštinu, a ne sumnjamo kako će Željko Malnar u nekom od svojih emisija dozvoliti političko sučeljavanje Brace i Jajana.

Kad Ćiro poludi ...

Što se Zagreba tiče tu će svakako trebati pričekati prvi pravi istup nositelja liste Hrvatske demokratsko-seljačke stranke za Zagrebačku skupštinu kontroverznog zagrebačkog kirurga Damira Bukovića koji je zauvijek ostao obilježen po izjavi da je Biblija najbolja medicinska knjiga idealna za kontracepciju. A da neće nedostajati šušura pobrinut će se i legendarni Miroslav Ćiro Blažević koji je na listi HDZ-a.

Kerum i Obama

U Splitu se vodi ljuta bitka za gradonačelnika između tri kandidata Kureta, Keruma i Ostojića, a prepiska posljednjih dana u medijima dostojna je štiva legendarnog Miljenka Smoje. Uostalom, Splićani su se već dobro nasmijali odmah na početku s pitanjem: Je li Obama maznuo slogan Kerumu ili je Kerum maznuo Obami? Bez smiješnih komentara nije prošla ni kritika Kureta iz HDZ-a koji je kritizirao rad Vlade Ive Sanadera.

Na krajnjem jugu bizarna situacija. Naime, Stipe Gabrić Jambo u Gradu Metkoviću nositelj je i kandidat HSS-a za gradonačelnika tog Grada, dok će u Županiji svoju stranku, HSS pokušati rušiti sa svojom Nezavisnom listom. Riječ je svakako o presedanu za koji nismo sigurni da se do sada događao na političkoj sceni. 

I.Ć.
Foto: Branimir Boban (Cropix)/ Arhiva

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.