NOVE INFORMACIJE Agrokoru i Konzumu nisu blokirani računi

Foto: FaH

PREMA najnovijim informacijama, čini se da Agrokoru i Konzumu ipak nisu blokirani računi. Ako je suditi prema podacima s Poslovne Hrvatske, računi Konzuma i Agrokora trenutno se ne nalaze u blokadi.

Podsjetimo, jedan od Agrokorovih dobavljača rekao je večeras za slovenski portal Finance.si kako su Agrokoru i Konzumu blokirani računi. Slovenski portal ističe kako je dobavljač dobro upućen u situaciju s Agrokorom. Nedugo nakon toga pojavila se informacija i da je Belje, još jedna velika tvrtka u sklopu koncerna Agrokor, također u blokadi.

No, ne treba isključiti mogućnost da je informacija o navodnom blokiranju računa Todorićevih tvrtki puštena večer prije nego što bi se najavljivani "Lex Todorić" trebao naći na vladi, a kako bi se stvorila panika i izvršio pritisak na javnost kako bi što lakše prihvatila sve što joj bude servirano sutra na sjednici vlade.


Informacija o navodnoj blokadi računa pojavila se nedugo nakon što je objavljeno da je desetak dobavljača aktiviralo zadužnice prema Agrokoru, što znači da su aktivirali postupak prisilne naplate. Jučer je Branko Roglić, vlasnik Orbica, jednog od većih dobavljača Agrokora, Indexu potvrdio da je aktivirao zadužnicu prema Agrokoru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.