Slovaci i Dalmacijavino predali ponudu za Badel 1862

Foto: 123rf

NAKON što je krajem studenog ove godine, slovački St Nicolaus sklopio sporazum o zajedničkom nastupu u procesu trajnog rješenja poslovne perspektive Badela 1862 putem odabira strateškog partnera za Badel 1862, odnosno sudjelovanju u postupku predstečajne nagodbe s hrvatskim partnerima, danas je društvu Badel 1862, njegovim vjerovnicima i dioničarima putem Financijske agencije predao novu obvezujuću ponudu, pšriopćeno je iz slovačke kompanije.

Sukladno navedenom, konzorcij investitora koji se sastoji od društva St. Nicolaus, Dalmacijavino Split i Oštrc predao je obvezujuću ponudu za otkup tražbina prema društvu Badel 1862 utvrđenih u postupku predstačajne nagodbe Društva te iskazao spremnost na ulaganje od 46.600.000,00 EUR-a vlastitih sredstava odnosno obvezao se, u slučaju prihvata njihove ponude, uložiti ukupno 352 milijuna kuna u narednih šest godina u društvo Badel 1862.

Konkretno, Konzorcij investitora predvođen St. Nicolausom ponudio je iznos od 25 milijuna eura ili 189 milijuna kuna koji će se isplatiti vjerovnicima predstečajne nagodbe Društva u gotovini, odmah po okončanju postupka predstečajne nagodbe Društva, iznos od 12 milijuna eura ili 91 milijuna kuna za ulaganje u proizvodnju i proizvodne procese i iznos od 9,6 milijuna eura ili 72 milijuna kuna kroz osiguranje sredstava za ispunjenje obveza Društva nastalih nakon otvaranja postupka predstečajne nagodbe.

"Jamčimo da ćemo zadržati proizvodnju u Hrvatskoj"

"Dugogodišnje iskustvo i bogata znanja, kao i prisutnost na hrvatskom i srednjoeuropskom tržištu alkoholnih pića, uz naš kapital i stvarnu financijsku snagu, naša su najbolja referenca kojom mi zajedno s hrvatskim partnerima zaista možemo stvoriti potrebne uvjete za dugoročnu opstojnost Badela, no prije svega za promptno rješavanje trenutne situacije u Badel 1862. Imamo jasnu i ostvarivu viziju razvoja Društva, koja se temelji na potpunom poznavanju industrije alkoholnih pića, no jednako tako i tradiciji staroj više od 20 godina, a koju odlikuje uredno poslovanje uz redovno podmirenje svih obveza.

Temeljem svega navedenog možemo potvrditi i jamčiti da ćemo sačuvati postojeću zaposlenost i proizvodnju u Hrvatskoj, zadržati Badel 1862 kao samostalnu pravnu osobu kao i da ćemo dati sve potrebne instrumente osiguranja Republici Hrvatskoj, kako se nikad više ne bi ponovila situacija u kojoj se Badel 1862 danas nalazi, no jednako tako niti kašnjenje s plaćanjem obveza prema partnerima, dobavljačima, zaposlenima i državnom proračunu.“ Dušan Haruštiak predsjednik Uprave St. Nicolausa

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.