PARLAMENTARNI IZBORI

Slobodna Dalmacija zadnjeg dana kampanje objavila 5 velikih intervjua s HDZ-ovcima

Screenshot: Slobodna Dalmacija

SLOBODNA DALMACIJA, dnevni list iz Splita u vlasništvu Hanza Medije, objavila je posljednjeg dana izborne kampanje čak pet intervjua s članovima HDZ-a. Veliki intervju tako je dobio nositelj liste HDZ-a u desetoj izbornoj jedinici i aktualni ministar zdravstva Vili Beroš s naslovom "Imponira mi što sam zbog korone postao heroj nacije".

U podnaslovu je istaknuto kako Beroš teži učiniti nešto za opće, a ne samo vlastito dobro. Iako je razgovor pun hvale za ministra zdravstva, nije riječ o plaćenom oglasu, već ga je potpisala novinarka Slobodne Dalmacije.

Beroš heroj, Franković hvali vladu

Veliki prostor dobio je gradonačelnik Dubrovnika Mate Franković, koji je peti na listi HDZ-a u desetoj izbornoj jedinici. Također nije naznačeno da je riječ o plaćenom oglasu, već je u slučaju Frankovića razgovor odradio novinar te kuće. 

"Ne dozvoljavam nekretninskom lobiju da i dalje vlada Dubrovnikom", stoji u tom naslovu. U opremi teksta istaknuto je kako HDZ redovito pobjeđuje u 10. izbornoj jedinici, a posebno u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, kao i da će glasači cijeniti što su u mandatu ove vlade u toj županiji realizirane najveće investicije.

O projetkima koje ne zaustavlja ni korona

Intervju na jednoj stranici ima i Blaženko Boban, treći na listi HDZ-a u 10. izbornoj jedinici. Boban je u predstavljen kao župan Splitsko-dalmatinski uz naslov: "Domaću proizvodnju hrane osigurat ćemo navodnjavanjem polja u Dalmatinskoj zagori".

Isto tako u nadnaslovu stoji kako je riječ o projektima koji neće zastaviti ni korona. Zanimljivo je kako je u jednom izdanju Slobodne Dalmacije na toj stranici plaćeni oglas županijske agencije Rera u kojem su predstavljeni županijski projekti, a u drugom baš intervju sa županom koji govori o istim projektima.

Šuica o sposobnoj vlasti, a Bačić o najboljoj vladi ikada

Veliki prostor posljednjeg dana kampanje dobila je i članica HDZ-a, bivša gradonačelnica Dubrovnika, aktualna potpredsjednica Europske komisije, kontroverzna Dubravka Šuica. Nije na izbornoj listi HDZ-a, no jasno je zašto je dobila prostor posljednjeg dana kampanje. Naslov koji ide uz razgovor glasi: "21 milijardu eura može povući samo dokazana i sposobna vlast". Također nije riječ o plaćenom oglasu, već se potpisala novinarka.

Svojih pola stranice za intervju dobio je i Branko Bačić koji je predstavljen kao drugi na listi HDZ-a u desetoj izbornoj jedinici. Bačić u naslovu tvrdi kako će se proizvodnja hrane podići za 30 posto, kao i da ni jedna vlada nije napravila za Dalmaciju i jug Hrvatske koliko Plenkovićeva. I u slučaju Bačića nije riječ o plaćenom oglasu već o članku koji je potpisao novinar.

Bauk, Grmoja i Borić kao protuteža

Slobodna Dalmacija posljednjeg dana kampanje otvorila je prostor i drugim političkim opcijama, no ne u tolikoj mjeri kao HDZ-u. Tri četvrtine stranice dobio je nositelj liste Restart koalicije Arsen Bauk, pola stranice je dobio Nikola Grmoja, politički tajnik Mosta koji je u 6. izbornoj jedinici. Stranicu je dobila i Rada Borić, inače nositeljica koalicije Možemo u 7. izbornoj jedinici. U Slobodnoj Dalmaciji predstavljena je kao "feministica iz koalicije Možemo".  

Prema posljednjim anketama, u 10. izbornoj jedinici HDZ bi trebao imati 33 posto glasova, Restart 24 posto, Domovinski pokret 10,8 posto, dok je Most na 8,1 posto. Ispod pet posto su Stranka s imenom i prezimenom (4,8 posto) i HGS - stranka Željka Keruma (3,9 posto).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.