SIPA uhitila svog inspektora u BiH

Ilustracija: Hina

TUŽITELJSTVO Bosne i Hercegovine te Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) proveli su "akciju uhićenja i pretresa u okviru aktivnosti na procesuiranju osumnjičenih za zloupotrebu položaja i koruptivne aktivnosti". U akciji je uhićen Darko Marčetić, rođen 1974. godine u Prijedoru, zaposlen kao inspektor SIPA-e u Banjoj Luci, piše Oslobođenje.

"On je osumnjičen da je, djelujući u dogovoru s osobama koje su izvršile ilegalan uvoz sportskih medikamenata i određene količine opojne droge marihuana, zloupotrijebio svoj službeni položaj i od osumnjičenih iznuđivao novac kako bi nezakonito posredovao u njihovoj zaštiti od krivičnog procesuiranja", navodi se u priopćenju tužiteljstva BiH.

Iznuđivao dilere i krijumčare

Tijekom istrage utvrđeno je da je osumnjičeni zloupotrijebio mogućnost pristupa policijskim i drugim evidencijama kako bi uzimao podatke koje je koristio prilikom iznude novca od osumnjičenih.

Nakon uhićenja, izvršeni su pretresi objekata i prostorija koje koristi osumnjičeni. On će biti predan tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, koji će ga ispitati i nakon toga odlučiti o daljnjim aktivnostima u slučaju.

U okviru slučaja u kojem je uhićen osumnjičeni inspektor SIPA-e, tužiteljstvu BiH se predao i drugi osumnjičeni u navedenom predmetu.

Osumnjičeni Adnan Aličić, rođen 1979. godine u Ključu, bit će također predan tužitelju, koji će nakon ispitivanja osumnjičenog odlučiti o nastavku slučaja. Osumnjičeni u predmetu "pod istragom su zbog kaznenih djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja iz člana 220. KZ BiH i kaznenog djela iznude iz člana 295. st. 1. KZ FBiH".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.