Sindikat Hitne pisao Berošu: Smijenite HDZ-ovu šeficu Zavoda za hitnu medicinu

Na fotografiji: Maja Grba-Bujević Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

MINISTRU zdravstva Viliju Berošu danas je stiglo otvoreno pismo u kojem inicijativa Hitna uživo 194 i Hrvatski sindikat hitne medicine traže izvanrednu smjenu ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu (HZHM) Maje Grba-Bujević.

U otvorenom pismu navode da Grba-Bujević godinama sustavno zanemaruje potrebe pacijenata, građana, djelatnika HMS-a, ali i vlade.

"Vrijeđa našu inteligenciju i obmanjuje javnost"

"U 11 godina koliko postoji Zavod za hitnu medicinu nije doprinijela razvoju HMS. Svojim postupcima, izjavama, manipuliranjem, lažima i obmanama šteti ugledu nas djelatnika HMS, ali i Vas kao Ministra zdravstva. Vrijeđa Vašu i našu inteligenciju i obmanjuje javnost. A ono što je krajnje nedopustivo je da svojim djelovanjem odnosno nedjelovanjem ugrožava živote svakog građanina ove države", piše u pismu.

Zahvaljuju Berošu na pozivu na sastanak koji se dogodio nakon prosvjeda, ali kažu da nisu očekivali da će i Grba-Bujević biti na njemu.

"Nade smo polagali u Vas, ministra, liječnika ali prije svega čovjeka. Nakon Vašeg odlaska sa sastanka gđa je pokazala opet i iznova lice koje je nama već jako dobro poznato i znali smo da neće biti uspjeha u razgovorima i pregovorima. Pitali ste nas na sastanku jesmo li se obratili svom krovnom zavodu. Odgovor je nažalost da nemamo kome. Inzistiramo da daljnje pregovore oko zakona o HMS dogovaramo isključivo s Vama", pišu.

"Novi prosvjed će biti još veći"

Zatražili su smjenu ravnateljice HZHM-a i saborske zastupnice HDZ-a Maje Grba-Bujević i zaprijetili novim prosvjedima ako do smjene ne dođe.

"Naš prosvjed je kulminacija višegodišnjeg nezadovoljstva i da je to bio jedini način da dođemo do Vas i da nas čujete. Ne libimo se organizirati novi u svrhu smjene gđe Grba-Bujević i gotovo smo sigurni da će odaziv biti puno veći", piše u otvorenom pismu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.