Sin Joška Podbevšeka optužen za dilanje

Foto:Pixsell/Ivica Galovic

SIN BIVŠEG šefa Protuobavještajne agencije Joška Podbevšeka optužen je zbog dilanja droge, za što mu prijeti jedna do 12 godina zatvora. Kako piše Jutarnji list, policija je mladog Podbevšeka uhvatila 6. siječnja oko 21 sat u zagrebačkom naselju Vrbik s ruksakom u kojem je imao više od 750 grama marihuane zamotane u prozirnu PVC foliju, digitalnu vagu te bijelu zatvorenu kuvertu, a oduzeto mu je i 2300 kuna.

Na ispitivanju se branio šutnjom, a kao okrivljenik u svojoj je obrani naveo da je droga bila za njegovu osobnu upotrebu. Tako je kazao da je drogu neposredno prije uhićenja za oko 7000 kuna kupio od nepoznate osobe te da je tih 750 grama marihuane trebao platiti u sedam rata po 1000 kuna. Ispričao je da svaki dan popuši između pet i deset jointa i da u svaki od njih stavi gram marihuane, a da ima vagu kako ga diler ne bi prevario na količini.

Tužiteljstvo mu ne vjeruje

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu nije mu povjerovalo. "Okrivljenik je posjedovao drogu marihuanu koja je propisom proglašena opojnom drogom, a koja je bila namijenjena neovlaštenoj prodaji pa da je na taj način počinio kazneno djelo iz članka 190. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona, a što proizlazi iz gore navedenih dokaza s obzirom da se radi o većoj količini marihuane pronađenoj kod okrivljenika te s obzirom da je okrivljenik kod sebe imao i digitalnu vagu na kojoj su utvrđeni tragovi marihuane, kao i veći novčani iznos iako je nezaposlena osoba, sve nesporno ukazuje da je okrivljenik postupao s izravnom namjerom i s ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi, odnosno kako bi prodajom opojne droge poboljšao vlastitu financijsku situaciju", stoji u optužnici.

Joško Podbevšek bio je ravnatelj POA-e 2004. kada je smijenjen zbog nezakonitog ispitivanja novinarke Helene Puljiz. Smjenu je tražio predsjednik Stjepan Mesić, a na nju je na koncu pristao premijer Ivo Sanader.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.