Sijevale iskre u kultnom Kavkazu: Kregar i Klarić u otvorenom sukobu

"BILA je to jedna jako neugodna scena, a da ja nisam kulturno i fino zagrebačko dijete te da se nisam prisebno ponašao u skladu reputacije kao sveučilišnog profesora, tko zna kako bi sve završilo. Pa, možda i s fizičkim obračunom?", rekao je za Index kandidat ASH-a za gradonačelnika Zagreba Zlatko Klarić komentirajući žučnu svađu sa svojim političkim suparnikom u borbi za prvog čovjeka grada Josipom Kregarom koja se dogodila u jednom zagrebačkom kafiću.

Klarić: Kregar je grubo i otresito galamio

Kako kaže Klarić, nalazio se u kafiću Kavkaz u središtu Zagreba gdje je sa svojim savjetnicima razglabao o kampanji za gradonačelnika. Onda je u jednom trenutku u kafić ušao Kregar, koji je počeo glasno dovikivati u pravcu stola gdje je sjedio Klarić.

"Vrlo grubo i otresito je galamio na mene, pitajući se kako se usuđujem spominjati ga u medijima na negativan način. Takav pristup ne samo da nije dostojan čovjeka koji se natječe za gradonačelničku poziciju, nego nije dostojan jednog dekana", rekao je Klarić naglasivši kako se na tom primjeru vidio karakter Kregara. Klarić tvrdi kako bi Kregar, ako uspije postati gradonačelnik, to sutra mogao raditi svojim suradnicima u uredu gradonačelnika.

Povod svađe dvaju kandidata bila je Klarićeva izjava u medijima kako se Kregar nalazi u sukobu interesa jer je angažirao svoje studente da mu skupljanju potpise.

"Svoje sam studente plaćao i na to sam ponosan"

"Otvoreno sam rekao kako je to sukob interesa. Ja sam, eto, ponosan jer sam studente koji su za mene skupljali potpise - platio", zaključio je Klarić za Index dodajući kako je još uvijek u šoku nakon verbalnog napada Kregara.

S druge strane u Kregarovom izbornom stožeru ne zamaraju se previše oko Klarićevih izjava, koje su svrstali u obveznu literaturu predizbornih podmetanja.

"Predizborno je razdoblje, vrijeme različitih igrica i igara, podmetanja i podvala, tankih živaca, povećane količine adrenalina i sučeljavanja, prije svega, ideja i razmišljanja, a nije rijetkost da dođe i do žešćih verbalnih okršaja", kažu u stožeru dodajući kako je Klarić optužio Kregara da je u sukobu interesa.

"Da nema ovakvih provokacija za ASH se nebi ni čulo"

"Klarić je tako javno nabacio blato na nešto što je, prije svega, svakom sveučilišnom profesoru iznimno važno, njegov osobni integritet", smatraju u stožeru Kregara dodajući kako su sporni studenti ponudili pomoć i to kao volonteri. Njihova ponuda je prihvaćena, a povjereni su posao izvrsno odradili.

"Zanimljivo je kako se nitko nije zapitao kako je moguće da ASH nema dovoljno članova i simpatizera da prikupi potpise, ali njen predsjednik ima više od 25 000 kuna za plaćanje potpisa potrebnih za kandidaturu?! Osim toga, za razliku od nezavisnog kandidata Josipa Kregara, poznatog kako u javnosti, tako i u domaćim te inozemnim stručnim krugovima, za kandidata ASH, bez provokacija i incidenata teško da bi znali i članovi njegove stranke", očitovali su se o ovom slučaju iz stožera nezavisnog kandidata Josipa Kregara.

Kregar: Studenti su dali sve ispite

Sam Kregar komentirao je kako su napadi na njega bespredmetni jer je od stotinu volontera koji su za njega skupljali potpise, samo ih je dvoje bilo studenata Prava.

"Sporna su samo ta dva studenta koji su zapravo završili studij i nemaju vise nepoloženih ispita", rekao je Kregar koji se nije posebno očitovao o izjavama Klarića da se neprimjereno ponašao na javnom mjestu.

I.Ć.
Foto: Arhiva

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.