Šestak izašao iz Remetinca: Tek sada mogu pročitati optužnicu

JOŠ jedan menadžer optužen za milijunske malverzacije u Podravci, Zdravko Šestak, danas je napustio Remetinec u kojem je proveo šest mjeseci.

Odluku o puštanju Šestaka iz pritvora donio je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić. "Zdravko Šestak će, na prijedlog Uskoka, danas izaći iz pritvora. Ispitani su svi svjedoci i više nema osnove za njegovo zadržavanje u pritvoru", kazao je za Index Krešimir Devčić.

"Sada mogu pročitati optužnicu"

Prije mjesec dana Devčić je iz pritvora pustio i druge menadžere osumnjičene u aferi Spice, Darka Marinca, Sašu Romca i Josipa Pavlovića. Menadžeri su novcem Podravke pokušali za sebe kupiti koprivničku kompaniju te su je time oštetili za gotovo 250 milijuna kuna.

Za razliku od menadžera koji su pušteni prije njega, Šestak ne mora predati putovnicu, a nije mu određena niti mjera zabrane kontaktiranja sa svjedocima. Šestak je oko 17 sati izašao iz Remetinca gdje ga je dočekala supruga. Nakon izlaska nije želio komentirati sudski postupak, jer ga "previše ljudi u Hrvatskoj komentira", a to je njemu bezveze. Požalio se na uvjete u Remetincu te tvrdi kako će tek sada moći pročitati tisuće stranica optužnice protiv njega. Uvjeren je u svoju nevinost. "Prvo ću otići na grob svome ocu koji je umro kratko nakon što sam završio u istražnom zatvoru pa kući djeci", kazao je nakon izlaska iz Remetinca Šestak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.