Šefica Povjerenstva za sukob interesa: Primili smo dvije prijave protiv Paladine

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

MINISTAR graditeljstva Ivan Paladina se prilikom popunjavanja imovinske kartice konzultirao s Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa, rekla je Hini predsjednica povjerenstva Nataša Novaković te potvrdila da su protiv njega jučer primili dvije prijave.

"Povjerenstvo je jučer dobilo dvije prijave protiv ministra Paladine koje se odnose na to je li trebao obveznice prijaviti u imovinsku karticu kao obveznice ili kao potraživanja, onako kako ih je naveo", kazala je Hini Novaković.

Novaković: Paladina se konzultirao s povjerenstvom

Jedna je prijava anonimna, a druga nije, a obje se, kako je naglasila, odnose na to je li Paladina trebao prijaviti obveznice, a ne potraživanja. Prema njezinim riječima, ministar se nakon što je stupio na dužnost, a prilikom popunjavanja imovinske kartice, oko toga konzultirao s povjerenstvom.

"Povjerenstvo je bilo upoznato i s obveznicama i s potraživanjem koje je proizašlo iz tih obveznica, i zapravo je naše razmišljanje bilo da ih prijavi na način na koji ih je on i prijavio u imovinsku karticu, odnosno, kao potraživanja. Dakle, on se s nama savjetovao prije nego što je popunjavao imovinsku karticu", kazala je Novaković.

"Imamo dvije prijave, to je činjenica, a isto tako je činjenica da smo sa svime time mi bili prije upoznati, da je on došao k nama prije i pitao što da stavi u imovinsku karticu, da smo mu mi rekli što bi bilo možda ispravnije da stavi, i da je to on i napravio", pojasnila je. Povjerenstvo će nakon prikupljanja podataka utvrditi postoje li pretpostavke za pokretanje postupka.

Za sutra je zakazana sjednica povjerenstva

Na sutrašnjoj sjednici Povjerenstvo će na zahtjev ministra Paladine dati mišljenje u vezi njegova postupanja kad je riječ o bivšem vojno-hotelskom kompleksu Kupari.

Paladina, naime, uz ostalo, ima i deset posto dionica Kupari Luxury Hotels, a najavio je da će prijenos upravljačkih prava obaviti u zakonskom roku, kao i kod tvrtke Delta savjetovanje, čiji je stopostotni vlasnik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.