Šef APN-a s POS-ovim stanom je prvi pošteni HDZ-ovac

Foto/screenshot: Index/RTL

JEDAN od najvećih mitova suvremene hrvatske politike je onaj o poštenom HDZ-ovcu.

Svi znamo kakva je stranka HDZ, svi znamo da je od 1990. do danas sustavno (o)pljačkala državu i građane, pa zbog toga im se (ponovno) i sudi, svi znamo da je HDZ stroj za uhljebljivanje, za promociju nekompetentnih i bahatih, za glorifikaciju ratnih zločinaca i relativiziranje ustašluka, svi znamo da su Hrvatsku uništili poput biblijske pošasti, ali nas se i dalje uvjerava kako u svemu tome postoje neki pošteni HDZ-ovci. 

Potraga za poštenim HDZ-ovcem

U tom mitu, koji je možda veći i od onoga o čistoći Domovinskog rata, uvjerava nas se da negdje među tih 220 tisuća članica HDZ-a postoje ljudi koji su se u tu stranku uključili samo iz želje da rade na boljitku Hrvatske i Hrvata, koji izgaraju za opće dobro i javni interes, ali ne mogu doći do izražaja od onih loših HDZ-ovaca koji su - koja slučajnost! - uvijek prvi vrhu i na vrhu stranke. Čovjeku dođe da se zapita kako to da svi ti pošteni HDZ-ovci za prvi ešalon stranke izabere one nepoštene HDZ-ovce, ali to bi pitanje bilo logično, što znači da se ne uklapa u mit.

Pošteni HDZ-ovac je, dakle, nešto poput Bigfoota ili jetija. Postoje priče o tome, mnogi tvrde da su ga vidjeli, ali konkretnih dokaza nema. Godinama se priča o tom poštenom HDZ-ovcu, ali nitko dosad nije uspio navesti barem jedno jedino ime i prezime kao reprezentativan primjer toga.

Dragocjeno otkriće RTL-ove Potrage

Zbog toga je tako dragocjen sinoć objavljeni prilog u RTL-ovoj Potrazi, inače izvrstan novinarski rad kolegica Karle Vidović i Danke Derifaj, o stanovitom Krešimiru Žuniću, HDZ-ovcu kojega je stranka postavila na vodeću poziciju u Agenciju za promet nekretnina (APN). 

>> HDZ-ov direktor APN-a kupio povlašteni stan od APN-a: "Sram me koliko nemam"

Naime, Krešimir Žunić je pošteni HDZ-ovac, onoliko koliko HDZ-ovac može biti pošten. Nikad nismo bili bliže tome da konačno nađemo poštenog HDZ-ovca nego kad je javnost saznala za lik i nedjelo Krešimira Žunića.

Žunić je novinarkama RTL-a postao zanimljiv zbog muljaža, opravdanih sumnji u zloupotrebu položaja, namještanje i sukob interesa, s obzirom na to da je od APN-a za male novce kupio lijepi stan u Zadru. Kada se ta vrišteće očito problematična kupovina APN-ovog stana odigrala, Žunić je bio zamjenik direktora APN-a, a u međuvremenu je svoju stražnjicu uspio uzdići do fotelje direktora, doduše zasad samo u v.d. kapacitetu.

Zbunjeni se čitatelj sada možda pita kako je onda Žunić pošteni HDZ-ovac? Pa on je kao i svaki drugi HDZ-ovac, koristi svoju poziciju u državnoj upravi na koju ga je postavila stranka da mulja, da se bogati i da radi u vlastitom, a ne javnom interesu. 

HDZ pljačku Hrvatske opravdava domoljubljem

Sve je točno, ali skoro svaki drugi HDZ-ovac kada je uhvaćen s prstima u pekmezu kreće s obranom koja se sastoji od spominjanja Domovinskog rata, onih koji nikad nisu željeli Hrvatsku, Jugoslavena, Srba, pedera, partizana, liberala, ljevičara, “prvog rvackog precjednika doktora Franje Tuđmana” itd. 

Taj repertoar odlično znamo, neki dan ga je pjevao u međuvremenu smijenjeni ministar zdravstva Milan Kujundžić. Na sreću mu ovaj put nije pomoglo, iako mnogim drugim HDZ-ovcima na žalost jest.

>> VIDEO Kujundžić nije podnio ostavku, pričao o zločinima partizana u svom selu

Takav je, dakle, nepošteni HDZ-ovac. On će svoju pljačku države i građana opravdavati ili kamuflirati domoljubljem, čime je taj koncept u RH posve uništen i zapravo zazoran.

Žunićev vatromet poštenja

No, Krešimir Žunić nije takav.

On je lijepo sjeo pred novinarku i pošteno joj objasnio: “Ja imam jednu i pol nekretninu i dva stambena kredita, a što će do kraja tjedna biti vidljivo i u mojoj imovinskoj kartici koja se upravo šalje Povjerenstvu za sukob interesa, jer kako sam se našao na ovoj funkciji kao vršitelj dužnosti direktora do sada je nisam poslao, ali sam poslao upit da li kao vršitelj dužnosti šaljem karticu ili ne. Odgovor sam zaprimio u petak i do kraja tjedna ću prijaviti na moju sramotu jednu i pol nekretninu i dva stambena kredita, pa mene je sram koliko nemam, a ne imam! Nemam vozila, nemam pokretnina, imam jednu i pol imovinu i dva kredita. Pa što će premijer misliti o meni, majketi, kako sam sposobna čovjeka napravio, ne može sebi pripomoći, a trebao bi servisirati usluge građana.”

Kada mu je novinarka na to rekla da valjda pokušava biti duhovit, Žunić je iskreno zavapio: "Meni treba pomoć! Meni treba pomoć!"

>> HDZ-ov direktor APN-a kupio povlašteni stan od APN-a: "Sram me koliko nemam"

Izdvojimo iz tog vatrometa poštenja, nezapamćenog u HDZ-u, najpoštenije momente: 1. “mene je sram koliko nemam, a ne imam”, 2. “pa što će premijer misliti o meni, majketi” i 3. “ne može sebi pripomoći, a trebao bi servisirati usluge građana”. 

Žunić je pošteno priznao kakav je HDZ

Naravno da je Žunića sram što nema dovoljno, jer smisao učlanjivanja u HDZ je stjecanje materijalnih dobara. Naravno da Žunića brine što će o njemu misliti premijer, jer HDZ je stranka u kojoj se svi klanjaju velikom vođi dok je na vlasti, da bi ga počeli cipelariti ako vlast izgubi, jer gubitak vlasti znači i da netko poput Žunića ne može biti v.d. direktora APN-a. I naravno da se Žunić pita kakav bi to bio HDZ-ovac da nije u stanju sebi pripomoći uz pomoć funkcije na koju ga je postavila stranka, jer to je temeljno obilježje HDZ-ova mentaliteta: prvo sebi jamiti, a mrvice koje ostanu bacimo građanima.

Stoga Žuniću treba priznati da je on vjerojatni prvi pošteni HDZ-ovac. Istina, HDZ-ovac je, što znači kako je neizbježno da će javnu funkciju koristiti za privatnu korist, ali je čovjek pošteno priznao da je to tako i da je tako u HDZ-u. Zna se, reklo bi se.

Nije to mala stvar. HDZ-ovci građane Republike Hrvatske već tri desetljeća uvjeravaju da su slijepi pored zdravih očiju, da je crno bijelo, a laž istina. Uvjeravaju nas da je ropstvo pod vladavinom HDZ-a sloboda za Hrvate. Žunić nije takav, on je pošteno izrekao sve ono što svi mi u Hrvatskoj koji nismo HDZ-ovci vidimo i znamo, iako je ponekad teško ne povjerovati HDZ-ovoj propagandi da su oni jedini normalni, a mi ostali poremećeni. 

Razlika između poštenog i nepoštenog HDZ-ovca je što prvi pošteno priznaje da krade, dok drugi laže da ne krade

HDZ-ovac Žunić je iz same utrobe te štetočinske stranke rekao baš kako stvari stoje, bez uljepšavanja. Pošteno.

E sad, to i dalje ne rješava hrvatski problem pod nazivom Hrvatska demokratska zajednica. Jer iako smo možebitno locirali prvog poštenog HDZ-ovca, ostaju stotine tisuća ostalih HDZ-ovaca koji marljivo kao mravi rade na pljački i uništenju RH, ali to nikad ne bi priznali. Rade isto kao i Žunić, ali su nepošteni u vezi svojeg nepoštenja, dok je on osvježavajuće pošten u vezi svojeg nepoštenja. 

Od HDZ-ovca se više i ne može očekivati. Krešimir Žunić je tako zaslužio titulu najmoralnije osobe u HDZ-u!

Što zaključiti iz svega toga? Samo jedno: Ceterum censeo HDZ esse delendam.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.