SDP-ovka koja je pijana autom ubila čovjeka ostaje na slobodi

Foto: YouTube/KanalRI

BIVŠA SDP-ova pročelnica Grada Rijeke Vera Begić Blečić, koja je izazvala prometnu nesreću vozeći u krivom smjeru i pijana, pri čemu je poginuo muškarac, ipak ne mora u istražni zatvor i ostaje na slobodi. 

Odlukom izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Puli od 28. rujna odbijena je kao neosnovana žalba državnog odvjetnika uložena protiv rješenja suca istrage kojim je osumnjičenici ukinut istražni zatvor, ali su joj određene mjere opreza redovitog tjednog javljanja nadležnoj policijskoj postaji i zabrana upravljanja motornim vozilima, javlja RTL. 

Odvjetništvo je tražilo da se Begić Blečić vrati u pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. 

Podsjetimo, ona je u noći s 15. na 16. kolovoza, vozeći u pijanom stanju i u krivom smjeru Istarskim ipsilonom, izazvala tešku prometnu nesreću u kojoj je poginuo Igor Soldatić iz Umaga, dok su njegova supruga i dijete ozlijeđeni.

Prošle godine isto je pila pa sjela za volan

Ovo nije prva prometna nesreća u kojoj je sudjelovala Vera Begić, ali je daleko najteža i s najgorim posljedicama.

Portal Fiuman otkrio je kako je Begić Blečić već skrivila nesreću u Rijeci u lipnju prošle godine. Tada je napustila mjesto nesreće. Policija ju je pronašla pet sati nakon nesreće te je provedeno alkotestiranje koje je pokazalo da ima 0,42 promila alkohola u krvi, što je zbog tolerancije na grešku uređaja smanjeno na 0,32 promila.

Otišla s mjesta nesreće

Begić Blečić tada je otišla s mjesta nesreće u službenom automobilu Grada Rijeke, nakon sudara s majkom petero djece. Druga vozačica ostala je zarobljena u automobilu sa šestomjesečnom bebom.

"Dogodilo se to da smo se pri maloj brzini lupili branicima. Gospođa je pogodila moj auto na križanju ulica. Nakon nesreće pomaknula sam svoj auto u stranu, jer poznato mi je da je temeljem zakona potrebno vozilo pomaknuti da ne smeta u prometu. Zaustavila sam se u jednosmjernoj ulici. Bilo mi je teško spremiti branik pa mi je pomogao jedan čovjek", opravdavala se tada Vera Begić Blečić.

"Kad sam se vratila, nisam više vidjela njen auto. Očito se i ona pomaknula kako ne bi smetala prometu. Tada sam već kasnila na dogovorenu radio emisiju pa sam krenula prema gradu. Nema govora da sam bježala", dodala je. "Platit ću kaznu, snositi odgovornost za što sam kriva. Napravila sam grešku, pokrit ću se ušima i drugi put bit ću pametnija", kazala je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.