Saudijski princ: "Ne smijemo dopustiti da novi iranski Hitler ponovi događaje iz Europe"

Screenshot: YouTube
 
SAUDIJSKI princ Mohamed bin Salman nazvao je iranskog vrhovnog vođu "novim Hitlerom Bliskog istoka" usred rastućih napetosti između dvije države, javlja BBC.
 
Aludirajući na sve veću moć Irana u regiji, princ Salman je rekao da je važno "izbjeći ponavljanje onoga što se dogodilo u Europi na Bliskom istoku".
 
"Naučili smo od Europe da popuštanje zahtjevima zbog očuvanja mira ne funkcionira"
 
U izjavi za New York Times princ Salman je rekao da širenje utjecaja Irana ne smije biti dopušteno: "Naučili smo od Europe da popuštanje zahtjevima zbog očuvanja mira ne funkcionira. Ne želimo da novi iranski Hitler ponovi na Bliskom istoku ono što se dogodilo u Europi", rekao je princ o iranskom vrhovnom vođi Aliju Hameneiju.
 
Princ Salman je de facto vladar Saudijske Arabije i zauzeo je oštar stav protiv Irana u posljednje dvije godine. Ranije ovog mjeseca optužio ga je za "ratni čin" okrivivši ga za ispaljivanje rakete u blizinu glavnog grada Rijada iz susjednog Jemena. Iran je porekao optužbe da naoružava tamošnje pobunjenike.
 
Sunitska Saudijska Arabija i šijitski Iran već su dugo neprijatelji u borbi za prevlast u regiji. Dvije države sve češće optužuju jedna drugu za uzrokovanje nestabilnosti. Iran za sada nije službeno komentirao novu izjavu saudijskog princa.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Saudijsku Arabiju, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Saudijska Arabija. 
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.